Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Denne typen situasjoner kan utløse hunders instinkt til å forsvare seg selv og sin eier

To angrepet av hund i Elverum.

BLE AVLIVET: Hunden som angrep to personer i Elverum i går ble avlivet med sin eiers samtykke. Foto: Foto: Cathrine Loraas Møystad / ØSTLENDINGEN
BLE AVLIVET: Hunden som angrep to personer i Elverum i går ble avlivet med sin eiers samtykke. Foto: Foto: Cathrine Loraas Møystad / ØSTLENDINGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel kvinne får behandling for flere stygge skader i begge armene ved sykehuset i Elverum, etter at hun i går ble angrepet av en hund.

- Det er for tidlig å si om hun vil få varige mén, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet til Dagbladet.

Kvinnen ble angrepet av det som var en blanding mellom dobermann og rottweiler da hun forsøkte å hjelpe hundens eier i går kveld.

- Risiko Hundeeieren var ute på tur med hunden ved Elverum stasjon da han fikk et anfall og gikk i bakken. Også en 33 år gammel mann som forsøkte å hjelpe eieren ble angrepet av hunden.

33-åringen ble sendt til legevakta i går.

Kommunikasjonsrådgiver Anne Hofmo Bjølgerud i Norsk Kennelklubb sier til Dagbladet at man skal be om eiers tillatelse før man nærmer seg fremmede hunder.

- I denne typen tilfeller, hvor dette ikke er mulig grunnet eiers tilstand, kan man på generelt grunnlag si at det vil finnes en risiko for at hunden vil oppleve situasjonen som stressende, og derfor vil utagere, sier Hofmo Bjølgeru.

Hun presiserer at hun ikke kjenner detaljene i denne konkrete saken.

- Kan utløse instinkter - Men politiet har opplyst at det er mulig at hunden ønsket å forsvare eieren. NKK kan ikke uttale seg om dette da vi ikke var på stedet, men på generelt grunnlag kan NKK si at denne typen situasjoner kan utløse hunders instinkt til å forsvare seg selv og sin eier, også hos hunder som ikke tidligere har vist tegn til aggressiv atferd, sier hun.

- Dette instinktet kan utløses hos alle raser, inkludert hunder som tradisjonelt er blitt brukt til vakthold, fortetter hun.

Hun legger til at i en situasjon som denne vil man selvfølgelig ønske å hjelpe hundeeieren som har blitt akutt syk, men man bør da være særskilt oppmerksom på at hunden trolig vil oppleve situasjonen som stressende, og derfor kan utagere.

- Tragisk sak Den 29 år gamle kvinnen som ble angrepet av hunden, så mannen som lå nede da hun gikk av bussen i Elverum sentrum.

- Hun satt seg på huk foran mannen og så ikke hunden før den gikk til angrep på henne. Dette er en tragisk sak der to personer har fått stygge skader. Vi krysser fingrene for at ingen av dem får varige mén, sier politistasjonssjef ved Elverum politistasjon, Tom Johnsen til Dagbladet.

Etter hendelsem ble et større område rundt skysstasjonen sperret av, ifølge Østlendingen.

I en pressemelding skriver Hedmark politidistrikt at andre tilstedeværende etter hvert klarte å få bundet hunden fast på stedet med hundens halsbånd. Da politiet kom til stedet var hunden fastbundet og meget aggressiv, og det ble gjort forsøk på å roe ned hunden uten å lykkes.

Politiet fryktet at hunden kunne slite seg løs, og det ble derfor fattet beslutning om avliving av hunden på stedet.

Etterforskes Hunden ble bundet fast etter angrepet, og deretter dopet ned og avlivet i samråd med Viltnemda. De hadde imidlertid ikke egnet våpen for å foreta avliving på stedet, og det ble derfor gjort av en av polititjenestemennene på stedet med politiets tjenestevåpen, skriver de i pressemeldingen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 18.18 i går kveld. Saken vil bli etterforska, opplyser politistasjonssjef Johnsen.

- Etterforskning må vise hva skjedde og om noen kan stilles til ansvar for det som skjedde, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!