Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne uka kan Westminster bli den første amerikanske byen som totalforbyr tobakksalg

- Dårlig politikk som vil skade lokale arbeidsgivere.

 TOBAKKSSALG:  Brian Vincent driver en familieeid dagligvarebutikk på Main Street i Westminster. Han forteller at tobakksprodukter utgjør mer enn fem prosent av salget i butikken. Dermed vil han bli hardt rammet av en eventuell lovendring. Foto: AP.
TOBAKKSSALG: Brian Vincent driver en familieeid dagligvarebutikk på Main Street i Westminster. Han forteller at tobakksprodukter utgjør mer enn fem prosent av salget i butikken. Dermed vil han bli hardt rammet av en eventuell lovendring. Foto: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå kan Westminster i Worcester County i Massachusets bli den første byen i USA som totalforbyr tobakkssalg, skriver AP.

Det lille området som rommer omtrent 7700 innbyggere har havnet midt i sentrum av den omstridte og omfattende tobakksdebatten.

- Berømmer byen Førstkommende onsdag vil det offentlige Helsetilsynet i byen avgjøre om det vil settes opp en forskrift som vil forby salg av alle tobakksvarer i byen.

- Så vidt jeg vet, vil det være den første bydelen i landet til å vedta et totalforbud, sier Thomas Carr, direktør for nasjonalpolitisk kontor i helseorganisasjonen «American Lung Association», til AFP.

- Vi berømmer byen for å gjøre dette, sier Carr.

Lege i Westminster Elizabeth Swedberg mener at et forbud virker «som en fornuftig løsning på et irriterende problem».

- Dårlig politikk David Sutton, er en talsmann for Altria Group Inc., som igjen er eieren av landets største sigarettmaker Philip Morris, mener forslaget er «dårlig politikk som vil skade lokale arbeidsgivere».

- Vi mener bedrifter bør være i stand til å velge hvilke produkter de selger, sier Sutton til AP.

Det er nå gått over ti år siden Norge, anført av den tidligere KrF-politikeren Dagfinn Høybråten (KrF) innførte den velkjente tobakksskadeloven som har til formål å begrense de helseskader som bruk av tobakk medfører.

Kun Italia var tidligere ute enn Norge i Europa med denne loven, og siden loven ble innført er antallet røykere redusert drastisk her til lands.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!