Denne uka kommer selvangivelsen: Her er postene du må passe på

Torsdag kan du endelig sjekke.

KOMMER PÅ TORSDAG:  Torsdag 31. mars blir selvangivelsen tilgjengelig på nett og sendes ut i posten. Da kan du sjekke hvordan du ligger an så langt - og gjøre viktige endringer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KOMMER PÅ TORSDAG: Torsdag 31. mars blir selvangivelsen tilgjengelig på nett og sendes ut i posten. Da kan du sjekke hvordan du ligger an så langt - og gjøre viktige endringer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På torsdag kommer selvangivelsen og jakten på fradragene kan starte. For setter du av litt tid til å gå gjennom selvangivelsen, kan du tross alt spare titusener.

I år er det ikke veldig store endringer i regelverket, men det er likevel noen viktige poster å tenke på.

- Neste år blir det veldig mange endringer, fordi vi blant annet får den nye trinnskatten. Det som det er viktig at folk er oppmerksomme på i år, er at renta har blitt mye lavere, så flere vil nok få en baksmell, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til Dagbladet. 

- Den lave renta kan gi deg en baksmell, understreker hun. Renteendringene Forbrukerøkonomen tror flere kan få seg en overraskelse her, selv om en lav rente ikke er noe nytt.

- Flere kan få seg en overraskelse fordi de ikke får like mange renteutgifter som fradrag som de har vært vant til. At renta nesten har gått ned et prosentpoeng, kan bety mange tusen kroner, som igjen betyr at du ikke får like mye i fradrag. Og da kan du få en baksmell, sier Sandmæl.

Hvis du har byttet bank i år for å få lavere rente, kan det også være penger å hente. Du kan nemlig føre opp utgiftene for å bytte bank og refinansiering av lån, som for eksempel takstmann eller verdivurdering og tinglysning, og få fradrag for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer