- Denne ulykken burde aldri skjedd

Sønnene til Finn Evensen legger skylden for kollisjonen på «Doris».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Denne ulykken burde aldri ha skjedd. «Doris» hadde tid nok til å forhindre en kollisjon.

Det sier Eindride Lauritzen (35), en av sønnene til den omkomne fiskeskipperen Finn Bertram Evensen (54), til NTB. Sammen med broren Daniel Nygård (27) fulgte Eindride hele sjøforklaringen i Molde fredag. Brødrene legger det hele og fulle ansvaret for ulykken på kjemikalietankeren «Doris».

- Hadde tid

Eindride Lauritzen sier at han egentlig sitter igjen med flere spørsmål enn svar etter sjøforklaringen, men han har én ting helt klart for seg: Da «Doris» oppdaget «Skarbak» på Buadjupet, var avstanden mellom båtene 1,35 nautiske mil, tilsvarende 2,5 kilometer. I tid tilsvarer avstanden fem minutters seilas for «Doris».

- Når «Doris» da har vikeplikt fra styrbord, kunne de enten gjøre en manøver i god tid for å forhindre kollisjon eller de kunne avtale med den andre båten - som hadde retten på sin side - om hvem som skulle vike unna. Det ble ikke gjort noen slik avtale, sier Lauritzen.

Han mener at dersom sjøveisreglene hadde blitt fulgt, ville ulykken aldri ha skjedd. Han legger dermed alt ansvar på kapteinen og overstyrmannen på «Doris» for det som skjedde tirsdag kveld, da faren omkom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer