Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne utedoen langs veien koster 3,75 millioner

«Gulldassen» får mye oppmerksomhet.

DYR: Rundt 340 000 kroner er kvadratmeterprisen på den etter hvert mye omtalte doen langs den Nasjonale turistveien på Senja. Foto: Egild K Jagersten /
Senja Entreprenør AS
DYR: Rundt 340 000 kroner er kvadratmeterprisen på den etter hvert mye omtalte doen langs den Nasjonale turistveien på Senja. Foto: Egild K Jagersten / Senja Entreprenør AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skal ikke stå på utsmykningen for dem som velger å ta veien om Ersfjord på Senja. Kunstverket av et veitoalett er ført opp på den nasjonale turistveien, og har allerede vakt en god del oppmerksomhet, skriver Nordlys.

- Dette er en flott satsing, både Nasjonal turistvei og denne utsmykningen, sier entreprenøren bak prosjektet Egild Jagersten til Dagbladet.

Forsvarlig pris Selv om prisen kan virke stiv for et veitoalett, mener entreprenøren selv den ikke er noe å forsvare.

- Nei, det er den ikke. Det er statlige penger og det er ikke slik at pengene hadde gått til asfalt om de ikke gikk til toalettet, sier han.

Ifølge Nordlys er doen som er fem og en halv meter høy, med glass i taket og ellers kledd med skinnende messingplater over tre - elleve kvadratmeter stor. Det gir en kvadratmeterpris på rundt 340 000.

Entreprenøren mener det har vært et meget spennende prosjekt å jobbe med, og sier de har mottatt god respons fra fagpersoner og folk flest.

- Det er selvfølgelig mange som har andre meninger enn meg, og sånn vil det alltid være. Men slik jeg har opplevd det, kan jeg telle de negative tilbakemeldingene på én hånd, sier han.

Fornøyd til slutt - Jeg har vært veldig skeptisk, men synes det ser fint ut nå, sier lokale Marita Mikalsen til Nordlys.

Jagersten har også merket skepsis rundt prosjektet, men at de fleste har blitt fornøyde.

- Det er jo mange som bruker de Nasjonale turistveiene fra før og kjører strekningene fordi de er en attraksjon, men det er klart at denne doen kan bli en attraksjon i seg selv, sier han.

- Det har jo vært veldig mye oppmerksomhet nå, og Nasjonal turistvei har vært et prosjekt som har fått mye bra til å skje her, som dette byggverket, sier han.

GODT MOTTATT: Ifølge entreprenøren har tilbakemeldingene vært gode etter at bygget sto ferdig. Foto: Egild K Jagersten
Senja Entreprenør AS
GODT MOTTATT: Ifølge entreprenøren har tilbakemeldingene vært gode etter at bygget sto ferdig. Foto: Egild K Jagersten Senja Entreprenør AS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling