Denne vasen ble solgt for 473 500 000 kroner

Sjelden kinesisk vase gikk litt høyere enn forventa på lokalauksjon i England

KINAKUNST: Her er vasen sett fra siden, over og under. Sum? Nesten en halv milliard kroner. Foto: Bainbridge Auctioneers/AP/Scanpix
KINAKUNST: Her er vasen sett fra siden, over og under. Sum? Nesten en halv milliard kroner. Foto: Bainbridge Auctioneers/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Synet av denne vasen fikk det til å rykke i kredittkortmuskelen til en anonym kineser under en auksjon i Ruislip i England i går.

Prisen startet på småpene 7,3 millioner kroner, men auksjonariusen må ha hatt en stressa kveld på jobben for klubben gikk ikke i bordet før prisen på vasen hadde kommet opp i 51,6 millioner pund eller 473 636 448  norske kroner etter dagens pundkurs.

Det var en anonym kineser som fikk æren av å punge ut rekordsummen for sin nye blomsterholder, skriver britiske Daily Mail.

Funnet i London-forstad Men dette er ikke hvilken som helst vase. Ifølge auksjonshuset Bainbridges som sto for rekordsalget stammer vasen fra Qianlong-imperiet i Kina på 1740-tallet. Ifølge ekspertene er det ikke tvil om at vasen tilhørte palasset.

Vasen beskrives som en utsøkt skjønnhet og et erkeeksempel på god keramikk-kunst og dekorasjon med blant annet sine humørfylte fisker på siden.

Hvordan klenodiet endte på et støvete loft i forstaden Pinner utenfor London er det ingen som vet. En bror og en søster fant vasen da de ryddet ut av foreldrenes hjem.

I sjokk - Vi er fullstendig lamslått. Dette må være en av de viktigste kinesiske vasene for salg i dette århundret, sier Helen Porter ved Bainbridges.

Hun forteller at kvinnen som bodde i huset måtte hjelpes ut av auksjonshuset fordi hun var så sjokkert.

- Vi er bare en typisk lokal auksjon, så du kan forestille deg hvor overraskende dette var. Dette er den ultimate «penger på loftet»-historien, sier hun.