1. DESEMBER - LUKE 1:  Silje Natasha Andreassen Bjørklund (23) fra Vardø gjemmer seg bak den første luka i årets julekalender i Rypefjord. Terma: julepynt. Foto: rabbababb.no.
1. DESEMBER - LUKE 1: Silje Natasha Andreassen Bjørklund (23) fra Vardø gjemmer seg bak den første luka i årets julekalender i Rypefjord. Terma: julepynt. Foto: rabbababb.no.Vis mer

Denne vennegjengen har en litt annerledes julekalender

Første luke i julekalenderen i Rypefjord er åpnet. I år kommer New York-nissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kompisgjengen fra Rypefjord i Finnmark, rett i utkanten av den nye gasshovedstaden Hammerfest, diskuterte hvordan de best kunne bevare sitt gode humør fra lyse sommernetter gjennom den bekmørke årstiden langt nord for polarsirkelen.

Svaret ble en egenkomponert julekalender under navnet rabbababb.no.

Det startet i 2010, og kjernen på sju-åtte gutter måtte dra i gang selv. Tema under hver luke er selvvalgt julemotiv.

I fjor knakk serveren sammen etter den første omtalen i lokalavisene.

- Ikke så selvhøytidelige I år er det student Silje Natasha Andreassen Bjørklund (23) fra Vardø som åpner kalenderen. Hun går rett på tema julepynt.

- Jeg har vært med alle tre årene, og har bare fått positive reaksjoner selv om jeg synes han første som kommenterte i dag var litt ute å kjøre. Vi trenger humør i hverdagen, særlig nå som det er mørkt. Og det er jo fint at folk ikke tar seg selv så høytidelig, ler årets første kalendernisse i Rypefjord når Dagbladet ringer henne etter første lukeåpning.

- Det e Jahn Teigen, tippet første kommentator, Kyrre, en halvtime etter at luke 1 var åpen ved midnatt.

- Æ e ikke nå Jahn Teigen! svarte modellen.

Og dermed var den misforståelsen oppklart.

Rabarbra Vekter Tom Egil Lundli (31) er på jobb inne i Hammerfest når Dagbladet sjekker responsen på starten av tredje årgang.

- Det var visst 26 000 unike brukere innom før 12, så vi får nå se hvordan det går, sier en av grunnleggerne av Rypefjord-kalenderen.

Og han forklarer navnet. R i rabbababb har altså ikke noe med Rypefjord å gjøre, direkte.

- Nei, det var en som skulle si rababrbra fort når vi planla dette. Så gikk tunga i krøll, og vi hadde hadde web-adressen klar, sier en lattermild vekter.

Han henviser til kompis, butikkmedarbeider og bilderedaktør Fredrik Sandstrand (32) om hva som skjuler seg bak luka for 2. desember.

- Ingenting lekker ut herfra før neste luke åpner samme dag klokka 00.00. Men jeg kan si at det er jeg selv om medvirker i julestash 2. desember denne gangen, røper redaktøren og tilbyr et bilde fra forrige kalender.

- Er det bak alle lukene fram til julaften?

- Nei, ikke ennå. Men vi hadde ikke satt i gang hvis vi ikke var sikre på at vi kunne fylle ut med julehumør helt til den 24.

Heidi fra New York Og i år kommer Rypefjord-kalenderen med sitt første bilde utenfra Finnmark. Helt fra New York, faktisk.

- Student Heidi Christine fra Hammerfest har varslet sitt bidrag fra den andre siden av Atlanteren, så nå venter vi, påminner bilderedaktøren.

Lena Fredriksen i Hammerfest har sin egen luke i en av de to første kalendrene.

- Jeg kjenner jo til disse tullingene. Jeg synes det var morsomt, men jeg tror det holder med en gang, kommenterer hun overfor Finnmark Dagblad.

 2. DESEMBER - LUKE 2: Fredrik Sandstrøm kommer i luke 2. Her i tidligere kalenderantrekk - det nye bildet er hemmelig til midnatt. Foto: rabbababb.no..
2. DESEMBER - LUKE 2: Fredrik Sandstrøm kommer i luke 2. Her i tidligere kalenderantrekk - det nye bildet er hemmelig til midnatt. Foto: rabbababb.no.. Vis mer