DET UKJENTE HELVETE: Dagbladet avdekker hverdagen om bord i snøkrabbe-båtene som opererte fra Båtsfjord. Video: Øistein Norum Monsen og Gunnar Thorenfeldt. Klipp: Per Ervland Les saken her: https://www.dagbladet.no/magasinet/krabbekrigens-ofre/70428600">https://www.dagbladet.no/magasinet/krabbekrigens-ofre/70428600">https://www.dagbladet.no/magasinet/krabbekrigens-ofre/70428600 ... Vis mer

Krabbekrigen:

- Denne videoen får meg til å skamme meg

Fagforeningstopp Angelica Gjestrum er sjokkert over Dagbladets avsløring av forholdene om bord på krabbefiskebåtene utenfor Finnmark.

- Når jeg ser videoen så skammer jeg meg. Både som latvier og som nordmann. Det er opprørende, sier Angelica Gjestrum.

Dagbladet Magasinet fortalte lørdag om Dimitri Kravtsjenko fra Ukraina som var mannskap på de to fartøyene «Valka» og «Kalmar» som drev fangst etter snøkrabbe i Smutthullet i Barentshavet. Han forsvant sporløst på havet 4. september i år.

Tilbake i Odessa sitter Irina og sønnen Timofei i et økonomisk uføre. I videoen over gråter hun og spør om noen kan eller vil fortelle henne hvordan ektemannen hennes ble borte og hvem som har ansvar for å betale erstatning for tapet av hennes ektemann og faren til deres sønn.

SVÆRT FARLIG: ITF-koordinator Angelica Gjestrum sier at noen av snøkrabbebåtene er svært farlige arbeidsplasser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVÆRT FARLIG: ITF-koordinator Angelica Gjestrum sier at noen av snøkrabbebåtene er svært farlige arbeidsplasser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

ITF Norge er en del av den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF) der Norsk Sjømannsforbund er ett av mange norske medlemsforbund. Angelica Gjestrum er ITF-koordinator i Norge.

- Svært farlige arbeidsplasser

Hun har selv vært i kontakt med Irina Kravtsjenko og kjenner godt til de store problemene sjøfolk sliter med på en del av snøkrabbebåtene. Hun rister på hodet når hun ser klipp fra videoen som sjøfolkene har filmet selv.

- Dette er svært farlige arbeidsplasser. Videoen til Dagbladet viser at skottene har sprekker, sjøvann renner inn i lugarene, det er stor fare for kortslutning i de elektriske anleggene og mannskapene har verken mat eller vann å drikke. I tillegg vet vi at mange har slitt for å få utbetalt lønn for sine lange arbeidsdager i den isende kalde og frådende sjøen i Barentshavet.

Angelica Gjestrum stusser over at ingen har stilt spørsmål til mannskapene på disse båtene, for eksempel når de har vært i havn i Båtsfjord.

- Disse sakene har en moralsk side. Jeg tenker at noen burde være opptatt av hvordan det har sett ut inne i båtene som har ligget ved kai i norske havner, og hvordan sjøfolkene har blitt behandlet. Det ser dessverre ut for at ingen har gjort det.

- Lovløse tilstander

Den nye ILO-konvensjonen MLC (Maritime Labour Convention) som ble vedtatt i 2007 og som Norge og rundt 30 andre land har ratifisert de siste åra, omfatter handelsflåten, men ikke fiskeriflåten.

- Disse sjøfolkene lever under helt lovløse tilstander. De to båtene som Dimitrij jobbet på har latvisk flagg, men i slike tilfeller kan det være at verken arbeidsgiver eller arbeidstaker har betalt skatt til Latvia ettersom arbeidsgiveren er registrert på Seychellene og arbeidstakeren er fra Ukraina.

KREVENDE FORHOLD: Arbeiderne på snøkrabbebåtene jobber under ekstremt krevende forhold. Foto: Privat
KREVENDE FORHOLD: Arbeiderne på snøkrabbebåtene jobber under ekstremt krevende forhold. Foto: Privat Vis mer

- Irina Kravtsjenko kan reise til Seychellene hvor arbeidsgiveren er registrert, men jeg trur ikke hun finner noe annet enn en postboks der, sier Angelica Gjestrum, som selv er fra Riga i Latvia.

Hun sier hun er skamfull over at hennes eget land Latvia ikke tar et tak med selskaper som misbruker deres flagg.

- De låner bort latvisk flagg til selskaper som gjør alt de kan for å unndra seg ansvar for sine ansatte. Når mannskaper blir skadet eller forsvinner på havet som Dimitrij vil ikke de pårørende eller etterlatte få noen hjelp av Latvia hvis det er slik at ingen av partene har betalt skatt dit.

- Burde vært gransket

-Jeg mener at Latvia i allefall burde ha gransket rederiet som eier flere av de aktuelle snøkrabbebåtene og de burde iverksette etterforskning for å finne ut hva som førte til at Dimitrij Kravtsjenko forsvant på havet, sier Angelica Gjestrum.

Latvisk politi har uttalt til Dagbladet at de vil etterforske dødsfallet.

Hun fastslår at det er enklere å kontrollere skip som seiler under bekvemmelighetsflagg enn enkelte nasjonalflaggede skip som opererer med hemmelige arbeidsgivere i skatteparadiser.

Angelica Gjestrum har bistått flere mødre og koner til sjøfolk med å kontakte det ukrainske sjømannsforbundet. De tryglet om hjelp på vegne av sine ektemenn og sønner om bord på «Kalmar», langt ute i Barentshavet. De fortalte at de ikke hadde fått utbetalt lønninger på tre måneder. De hadde 16 timers arbeidsdager uten hviletid. Forholdene var svært uhygienske, og de gikk tom for mat og friskt vann.

Dagbladet har konfrontert rederiet og relevante selskaper med sjøfolkenes dokumentasjon av arbeidsforholdene, men har ikke mottatt noen svar. Kapteinen på krabbebåten «Kalmar», Igor Vladimirovitsj Zalogin, benekter at forholdene om bord er, eller har vært, så kritikkverdige som Dimitrij og tidligere mannskap har beskrevet.

- Mannskapene som seiler på skip under bekvemmelighetsflagg kan ha kontrakter som sikrer lønn og erstatningsoppgjør om uhellet er ute, men på disse båtene har verken de ansatte eller deres pårørende og etterlatte noen rettigheter. De får ikke vite hvem som eier selskapet som er oppgitt som deres arbeidsgiver.

- Ikke enestående

Målet med ILO-konvensjonen MLC har vært å sikre arbeidstakere i handelsflåten bedre arbeidsmiljø, sikkerhet og helse til sjøs, og at syke og skadde sjøfolk får behandling i land. Konvensjonen inneholder også bestemmelser om tilstrekkelig hvile, vern gjennom skriftlig arbeidsavtale og tilsvarende trygdebeskyttelse som andre arbeidstakere, i tillegg til krav om sikkerhets- og vedlikeholdsstandarder for fartøy og om levestandard om bord.

- Historien om Dimitrij Kravtsjenko og hans enke og sønn er ikke enestående. Vi blir fra tid til annen informert om liknende historier. Problemet er stort og vi ser at det blir stadig større. Det er som en kreft som sprer seg.

Folk som søker jobb i slike selskaper er desperate for å skape inntekter til sine familier i hjemlandet. De vet ikke hva de møter når de kommer om bord i disse båtene.

- Nå må norske myndigheter nekte utenlandske båter som opererer i den lovløse verden å seile i norsk farvann. Jeg vet at den norske regjeringen jobber mot ILO for å bedre forholdene for fiskeriflåten, men de gjør ikke nok, sier ITF-koordinator Angelica Gjestrum.