Denne videoen fikk foreldregruppa mot homofile til å rase

Mener videoen støter «overvektige, anorektikere og de som ikke kan danse.» God anti mobbe-kampanje eller djevelens verk? Døm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skulle være en koselig kampanje mot mobbing da 1500 skolebarn fra Vancouver-området og en skole i New York samlet seg i Lady Gaga-dans. Videoen ble laget i forbindelse med Rosa skjorte-dagen, ei anti mobbe-kampanje.

Og elevene danset til en sang som passet til anledning, Lady Gagas «Born This Way».

Strofen «I'm beautiful in my way, 'cause God makes no mistakes» høres for de fleste ut som noe som egner seg til en kampanje mot mobbing.

Kjemper mot homokampanjer Men foreldregruppa i Burnaby er langt fra enig. De krever nå at myndighetene griper inn og får stoppet den «støtende» videoen, som er lagt ut på YouTube og blitt en hit.

Gruppa hevder at Lady Gaga ikke er i nærheten av å egne seg som forbilde for barna, og at sangen det danses til faktisk er blasfemisk.

The Parents Voice ble opprinnelig dannet for å kjempe mot skolevesenets kampanje mot homofobi i skolen.

Men når skolebarna danser til Lady Gaga og koser seg er inkludering plutselig blitt alfa omega for gruppa.

Støtende og krenkende Foreldrene mener nemlig at dansevideoen både er støtende og ekskluderende. De fortvilte foreldrene peker blant annet på at anorektikere, overvektige og elever som ikke kan danse føler seg krenket og utestengt på grunn av videoen.

Som The Globe and Mail påpeker er det ingen av elevene som viser fram sexfikserte dansetrinn og det er vanskelig å se hva som kan være upassende.

Men så var det rosa skjorter og en artist som kobles til homomiljøet, da.

Dét må selvsagt ekskluderes fra et forsøk på å inkludere alle.

«'Cause God makes no mistakes»