Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria:

Denne videoen går verden rundt

Tre barn ble reddet ut av et bombet hus.

SYRIA: To barn og en baby ble hentet ut av et hus i Idlib, i Syria, som ble truffet i et flyangrep. Video: @SyriaCivilDef Vis mer

To barn og en baby ble hentet ut av et hus i Idlib-provinsen, i Syria, som ble truffet i et flyangrep.

De tre barna var dekket i støv, og to av dem skal ha blødd da de ble reddet ut av huset.

Det viser en video tatt av en av medlemmene i organisasjonen «White Helmets». Sky News skriver at ingen av dem skal ha blitt alvorlig skadd.

STØV OG BLOD: Barna var dekket av et tykt lag med støv, og de to eldste blødde. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd. Skjermdump: White Helmets.
STØV OG BLOD: Barna var dekket av et tykt lag med støv, og de to eldste blødde. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd. Skjermdump: White Helmets. Vis mer

Mange flykter

Flere tusen personer prøver å komme seg ut av den syriske provinsen nå, samtidig som millitærstyrkene til presidenten i Syria, Bashar al Assad, prøver å stoppe de siste opprørerne.

Ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skal rundt et dusin mennesker ha blitt drept i det siste luftangrepet.

Sky News skriver at de som var med å redde folk etter angrepet, skal ha sagt at syriske og russiske fly hadde angrepet flere områder i Idlib. FN sier flere hundre sivile har dødd i bombeangrep som har skjedd nå nylig.

Trykket stemning

SKUTT NED: Dette bildet skal vise helikopteret som ble skutt ned i Idlib. Foto: AFP
SKUTT NED: Dette bildet skal vise helikopteret som ble skutt ned i Idlib. Foto: AFP Vis mer

Nå på tirsdag ble et syrisk militærhelikopter skutt ned, og tolv sivile ble drept. Halvparten skal ha vært barn.

Ifølge SOHR skal helikopteret ha styrtet ved landsbyen Qaminas etter å ha blitt truffet av en tyrkisk luftvernrakett. Begge pilotene ble drept under nedskytingen.

Tyrkiske myndigheter, som støtter flere av opprørsgruppene i Idlib, erkjenner at helikopteret ble angrepet, men vil likevel ikke påta seg ansvaret.

For første gang siden 2012 har regjeringsstyrkene klart å ta M5-motorveien som knytter hovedstaden Damaskus til byer som Hama, Homs og Aleppo.

Anklaget for løftebrudd

Onsdag truet den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan, med å angripe syriske regjeringsstyrker «overalt» hvis noen av hans soldater blir skadd. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

- Jeg erklærer herved at vi vil ramme regimestyrker overalt fra nå av, tross Sotsji-avtalen, hvis soldatene våre blir påført den minste skade, sa Erdogan da han talte til partifeller i nasjonalforsamlingen i Ankara.

Han sa også at Russland og Iran hele tiden angriper sivile, massakrerer og bedriver blodsutgytelser, og mener de bryter løftene de har gitt. Talsmannen til Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, mener Tyrkia selv har brutt sine løfter.