Denne videoen har blitt et mareritt for franske Nans (18)

- Føler meg behandlet som en kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han ville bare vise fram hjembyen sin ved hjelp av et gopro-kamera, men prosjektet har nå vist seg å bli et aldri så lite mareritt for den franske 18-åringen Nans Thomas.

I januar i år la Thomas ut en Youtube-video hvor en drone med et gopro-kamera flyr over, og tett inntil, byens mest kjente landemerker. Kort tid etterpå ble han arrestert av fransk politi for å ha «satt borgernes liv i fare», og for å ikke ha skaffet flytillatelse for dronen.

• Se video øverst i saken!

- Behandlet som kriminell Denne uka måtte Thomas møte i retten, hvor han ble dømt til å betale en bot på 400 euro, altså like i overkant av 3200 kroner, ifølge avisa Le Figaro.

- Jeg føler at jeg har blitt behandlet som en kriminell. Jeg har også blitt overveldet over all medieoppmerksomheten, men jeg har holdt hodet kaldt ved hjelp fra familien min, sier Thomas ifølge avisa.

Dronesaken er den første i fransk rettshistorie, og har derfor fått stor oppmerksomhet både der og internasjonalt.

- Ingen sa noe For å fly en drone i Frankrike, må du først gjennomføre et kurs ikke ulikt det piloter må gjennom. Deretter må man ha skriftlig tillatelse for å kunne fly over urbane områder.

Til avisa Est Republican forteller Thomas at han ikke ante at han måtte ha noen tillatelser før han sendte dronen avgårde.

- Ingen har gitt meg noen som helst indikasjon på at man må ha tillatelse da jeg kjøpte den på internett, sier han.

Den forklaringen holdt imidlertid ikke for aktoratet.

- Hvis flyet hadde styrtet i et tett befolket område, kunne konsekvensene blitt tragiske. Bruken av droner reiser også spørsmålet om respekt for menneskers privatliv, uttalte de til avisa Est Republican.