Denne videoen har satt sinnene i kok i Manchester

Voksne menn jager og slår tenåringer helseløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen, som først ble lagt ut på Sky News, viser ikke all dramatikken som utspant seg på på Briscoe Lane i bydelen Newton Heath, men man får et innblikk i hva som er ferd med å skje.

Tre biler kjører opp på fortauet og en haug med det som politiet omtaler som 12 velvoksne menn spretter ut. Mennene er tydeligvis ute etter noen tenåringer som står foran det som ser ut som en kafe eller butikk.

I tumultene som følger ser man ungdommer som løper, i det man får anta er panikk, fra mennene som følger hakk i hæl.

Så kommer mennene tilbake og hopper inn i bilene før de kjører bort.

Slått helseløs Sky News har snakket med moren til gutten som er avbildet i saken.

- Jeg kjente knapt igjen min egen sønn, så store var skadene i ansiktet hans. Jeg kan ikke tro at voksne menn vil angripe en uskyldig tenåringsgutt på denne måten.

Og moren hevder at hennes sønn ikke hadde gjort noe for å provosere angriperne.

- Han har ikke vært involvert i noe bråk, likevel kom de, veivende med våpen og knyttede never, og ga ham ingen sjanse til å svare eller forsvare seg selv.

Oppgjør fra kvelden før Morens antagelse om sønnens uskyld understøttes av politiet. De mener hendelsen er knyttet til en krangel som oppstod kvelden før, men verken gutten som ble skadet eller en tenåringsjente som fikk kjeven brukket, hadde noe med den hendelsen å gjøre - de var ikke engang til stede.

- Opptakene fra overvåkningskameraene viser en gjeng voksne menn som er bestemte på å overfalle en gjeng med ungdommer, det bildet viser er resultatet av handlingene deres. Gutten er spinkelt bygd, men ble jaget og overfalt av velvoksne menn, sier Paddy Connel i Manchester politiet.

Politiet håper bildet av den forslåtte gutten skal få vitner til å melde seg.

- Handlingene deres var skammelige og sjokkerende, og jeg vil at de som vet noe skal se på skadene til denne gutten, og melde seg (...) Dersom noen vet hva som forårsaket dette, eller hvem som er skyld i det, ta kontakt, avslutter Connel.