«Denne videoen kan endre livet ditt!»

Svensk terapeut utfordrer alle til å koble seg av sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske terapeuten Patrik Wincent har laget en kampanjevideo for Sveriges senter for internett- og dataspillavhengighet.

I videoen advarer han mot hva den økte mobilbruken gjør med oss i det daglige.

- Kan bli for mye Å bruke mye tid på mobilen er noe de fleste kan kjenne seg igjen i, enten det gjelder seg selv eller andre.

I en undersøkelse gjort av Ipsos MMI for Dagbladet, oppgir 39 prosent at de irriterer seg «ganske ofte» over at noen bruker mobilen når de er sammen med andre.

«Vi lever våre liv i økende grad på nettet. Mye har blitt enklere ved at de fleste har en smarttelefon, men iblant kan det bli for mye av det gode», skriver Internett-akutten på sin hjemmeside.

Årlig behandler de rundt 500 svensker mot avhengigheter for mobil, internett, porno, spill, shopping og pengespill.

Selv avhengig Internett-akutten skriver at man kan være i faresonen for å være mobilavhengig om man sjekker Facebook, Twitter, Instagram eller andre sosiale nettverk fra mobilen mer enn ti ganger daglig.

Og man skulle tro at Wincent vet hva han snakker om.

Han har selv vært avhengig av både alkohol og dataspill.

Etter at han fikk hjelp, bestemte Wincent seg for å utdanne seg til terapeut for å kunne hjelpe andre med avhengighet til internett og spill.

Usosiale medier «Vi kan trolig alle være enige i at teknologi er noe flott og noe vi bør omfavne, men i mange tilfeller blir folk avskjært fra den virkelige verden og hypnotisert av teknologien», skriver Wincent i videotittelen på YouTube.

I videoen med navnet «"Together" - This video can change your life.» utfordrer han seerne til å ikke bruke elektronisk utstyr på én hel dag.

«Slutt å se denne videoen og legg ned mobilen. Sosialiser deg med andre mennesker, og tilbring tid sammen i den virkelige verden», avsluttes videoen med.