Denne videoen kan ødelegge Serbias EU-muligheter

«Slakteren fra Beograd»-Mladic kysser en baby og leker i snøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Onsdag viste den bosnisk TV-stasjonen FTV videoopptak av krigsforbryterettersøkte Ratko Mladic.General Mladic var bosniaserbernes militær sjef, og har vært etterlyst internasjonalt av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) siden 1995. Det er antatt at han fortsatt gjemmer seg i Serbia.

I videoen kan en se «slakteren fra Beograd», ansvarlig for drapet på 7-8000 bosniske muslimske menn og gutter, mens han hygger seg med familien - blant annet i nærheten av et vintersportssted med kona og barnebarnet.

Kan ødelegge EU-drømmenDet er uklart når opptakene faktisk er gjort, men i deler av videoen virker den 67 år gamle Mladic slankere og eldre enn på tidligere opptak, melder NTB. Serbia er kandidatland til EU og ønsker altså å bli med i det gode europeiske selskap. Videoen kan nå sette kjepper i hjulene for EU-drømmen, skriver The Guardian.

Mladic ble beskyttet under Slobodan Milosevics regime, og videoen kan antyde at hans beskyttere overlevde kuppet i 2000. Deler av opptakene som har kommet til overflaten kan nemlig være av ny dato. I en scene holder han et nyfødt barn, som kan være ett av to barnebarn: Det ene ble født i 2001, det andre i 2006, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer