Denne videoen kan være godt tegn for snøleopardene

Skjult kamera fanget snøleoparder i Bhutans største nasjonalpark for første gang. Og det er mye mat å ta av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snøleoparden er en av verdens utrydningstruede raser. Dyrevernere jobber intenst for å kartlegge hvor den sjenerte og folkeskye katten holder til, og nå har man truffet blink med ei felle i Bhutan.

I kongerikets største nasjonalpark, Wangchuck Centennial, ble det satt opp en rekke kameraer, og for første gang klarte man å fange snøleoparden på film i nasjonalparken, opplyser WWF.

Det at man har klart å bevise at snøleoparden holder til i parken er godt nytt for dem som måtte frykte for kattedyrets framtid.

For i parken, som er 4900 kvadratkilometer stor, ligger alt til rette for at snøleoparden skal klare seg godt i mange år.

Som videoen over viser er det nemlig et rykt dyreliv i parken. Tibetiske ulver, reinsdyr, sauer og rødulver er det mange av i parken, og disse dyrene står på favorittmenyen til snøleoparden.

Kattedyret er vanskelig å oppdage, det holder seg unna mennesker og uro. WWF er fornøyde med at forholdene er så gode i Bhutan, men minner om at tilstanden er annerledes ellers i verden.

Rovjakt og tap av habitat har gjort det vanskelig for snøleoparden i mange deler av verden. Man antar at det gjenstår færre enn 7000 eksemplarer av det majestetiske dyret.

Man vet ikke hvor mange snøleoparder som befinner seg i Bhutan, men det gjør iallfall de to du kan se i videoen over.