Denne videoen kan være godt tegn for snøleopardene

Skjult kamera fanget snøleoparder i Bhutans største nasjonalpark for første gang. Og det er mye mat å ta av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snøleoparden er en av verdens utrydningstruede raser. Dyrevernere jobber intenst for å kartlegge hvor den sjenerte og folkeskye katten holder til, og nå har man truffet blink med ei felle i Bhutan.

I kongerikets største nasjonalpark, Wangchuck Centennial, ble det satt opp en rekke kameraer, og for første gang klarte man å fange snøleoparden på film i nasjonalparken, opplyser WWF.

Det at man har klart å bevise at snøleoparden holder til i parken er godt nytt for dem som måtte frykte for kattedyrets framtid.

For i parken, som er 4900 kvadratkilometer stor, ligger alt til rette for at snøleoparden skal klare seg godt i mange år.

Som videoen over viser er det nemlig et rykt dyreliv i parken. Tibetiske ulver, reinsdyr, sauer og rødulver er det mange av i parken, og disse dyrene står på favorittmenyen til snøleoparden.

Kattedyret er vanskelig å oppdage, det holder seg unna mennesker og uro. WWF er fornøyde med at forholdene er så gode i Bhutan, men minner om at tilstanden er annerledes ellers i verden.

Rovjakt og tap av habitat har gjort det vanskelig for snøleoparden i mange deler av verden. Man antar at det gjenstår færre enn 7000 eksemplarer av det majestetiske dyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer