Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne videoen kostet piloten jobben

Ian Wilkinson fløy det 230 tonn tunge flyet 8,5 meter over bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I det splitter nye Boeing 777-300ER-flyet passerte den britiske piloten bare 8,5 meter over jublende tilskuere i en fart på 518 km/t. Den erfarne piloten feiret etterpå jomfruturen med champagne.

Nå er piloten sparket fra flyselskapet Cathay Pacific, melder Times Online.

Flystuntet ble gjort ved Boeing-fabrikken i Seattle 30. januar i år. Etter at det ble lekket på YouTube, ble både pilot Wilkinson og hans co-pilot Chris Pratt permitert.

- Piloten som hadde kommandoen ble suspendert ettersom han verken hadde bedt om eller fått nødvendig tillatelse til å gjøre en slik flygning, sier en talsmann for flyselskapet til Times Online.

Intern gransking

Co-piloten har nå blitt satt på bakken et halvt år før han får sette seg bak spakene igjen.

- Flyselskapet gjør nå en intern gransking der vi går gjennom alt av logger og intervjue besetningsmedlemmene om hendelsen, sier en flyselskapet i en uttalelse til Associated Press.

Cathay Pacifics styreformann Chris Pratt skal ha vært blant de 69 VIP-passasjerene under den vågale prøveflygningen.

image: Denne videoen kostet piloten jobben


- Ville ikke fått etterspill

Ifølge den erfarne pilotens kolleger, ville Wilkinson aldri mistet jobben om ikke klippet var lekket på YouTube.

- Wilkinson er i eliten i Cathay Pacific og var kompis med sjefene han fløy den dagen. Om ingen andre hadde funnet ut dette, ville hendelsen aldri fått noe etterspill, men etter at videoen ble publisert på internett og Hong Kongs luftfartsmyndigheter fikk vite om den, var det slutten for ham, sier en kollega.

Wilkinson har jobbet i flyselskapet i mer enn 15 år, og tjente nær 3 millioner kroner som en av de dyktigste testpilotene i flyselskapet. Han har ennå ikke sagt om han godtar avskjedigelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media