Denne videoen med dansende, norske soldater er sett over 800 000 ganger på tolv timer

- Vi synes den er helt glimrende, sier en talsperson for forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dansende norske soldater er blitt en hit på Youtube.

Fra videoen «Harlem Shake (original army edition)» ble lagt ut på nettstedet for tolv timer siden, er den i skrivende stund allerede sett over 800 000 ganger. Videosnutten har også havnet på forsiden av det populære nettstedet Reddit.

Fargerikt I tillegg har den amerikanske nettavisen Huffington Post rukket å skrive en artikkel om de norske soldatene fra sambandsbataljonen ved Heggelia leir i Bardufoss.

Den korte videosnutten innledes med at 25 soldater står stramt oppstilt i rekker, iført uniformer.

Så begynner en av dem å rykke litt til. I neste klipp hopper alle sammen rundt iført ymse fargerike gevanter. Et par av dem har ski på beina, andre ligger og breaker i soveposer.

En av soldatene vaier med det norske flagget ut av vinduet i militærbrakken ved siden av, før han «faller ned» og slutter seg til resten.

- Rom for humor Representanter fra forsvaret har også rukket å se videosnutten.

- Bataljonssjefen tipset oss, og vi synes videoen er helt glimrende. Dette viser at selv om forsvaret er en seriøs organisasjon, er det rom for litt humor og god stemning, sier presse- og informasjonsoffiser ved hæren i Nord-Norge, Øivind Baardsen, til Dagbladet.

Ifølge Wikipedia, er Harlem Shake en danseform som oppsto i Harlem i New York på 1980-tallet. Siden begynnelsen av 2000-tallet har denne typen dans vært å se i ulike musikkvideoer.

I år ga den amerikanske produsenten Baauer ut låta «Harlem Shake», noe som førte til at dansen er blitt et nettfenomen, ettersom en rekke personer har lagt ut videoer på YouTube hvor de danser til denne låta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer