Denne videoen viser angivelig gisseltakere og gisler i In Aménas

Sendt på algerisk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video som skal være filmet under gisselaksjonen i In Aménas, er sendt på algerisk TV. Videoen er angivelig filmet av gisseltakerne selv.

Før angrepet fra hæren Det knapt to minutter lange klippet viser scener fra det som trolig er Tiguentourine-anleggets boligkompleks, i tida før gisseltakerne bestemte seg for å ta med gislene til raffineriet og slutte seg til sine kolleger der. Tilsynelatende ser vi gisseltakere vokte over sine fanger utendørs.

Som kjent ble bilkortesjen med gisseltakere og gisler angrepet av den algeriske hæren torsdag, med følgen at mange ble drept og skadd; myndighetene bestemte seg for å gripe inn for å hindre gisseltakerne i å samle seg, opplyste utenriksminister Espen Barth Eide søndag.

I alt 13 nordmenn befant seg på anlegget da aksjonen startet onsdag. Fire unngikk å bli tatt som gisler, mens fire kom til rette i løpet av de nærmeste dagene. Fem menn i alderen 35-58 år er fremdeles ikke gjort rede for.

Kripos i Alger Kripos har sendt et identifiseringsteam til Algeries hovedstad Alger. Der tilbyr de sin ekspertise til myndighetene, skulle den trengs i arbeidet med å få identifisert de døde, som er i ferd med å bli sendt til byen.

- De står standby til algeriske myndigheter eventuelt ber om det, sier Kripos' ID-gruppes leder Per Angell til Dagbladet.

Enn så lenge er Kripos-medarbeiderne innkvartert i regi av den norske ambassaden. En eventuell forespørsel om bistand i identifiseringsarbeidet går via ambassadøren.