Denne videoen viser det absurde i Syria-krigen

Amerikansk våpen brukes til sprenging av amerikansk kjøretøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krigen i Syria er inne i sitt femte år, og har så langt tatt livet av over 250 000 mennesker.

Nå har et nytt liv dessverre gått tapt i krigen mot IS, etter at en missil fra Den frie syriske hær tok livet av en beboer i området, da de skøyt ned en Humvee med anti-tank-raketter.

Ifølge Washington Post skal en 14,5 mm luftvernskanon ha vært utstyrt på Humvee'en som ble sprengt i lufta.

I Den frie syriske hær, har de har en jevn tilførsel av samme type våpen som brukes i videoen, en såkalt TOW-rakett (Tube-launched, Optically-tracked Wire command link-guided missile).

Kan være IS' Humvee Avisa skriver at det er usikkert hvem som eier kjøretøyet. Det kan være IS som tok den fra irakiske sikkerhetsstyrker i fjor, eller at den kan være levert av USA til den irakiske milits som er i Syria for å støtte president Bashar al-Assads nystartede kamp mot terroristene.

- Men en ting er sikkert: at kjøretøyet ble bygget i USA, skriver Washington Post.

Hele videoen er ganske absurd, da TOW-raketten lages og sendes fra amerikanerne, i likhet med lastebilen Den frie syriske hær sprenger i lufta.

Det er sjeldent våpen og utstyr i en konflikt er i samme video for å vise hvordan USA nå kjemper sine kriger, og avisa mener dette er et bevis på hvordan USA gjør nettopp det.

Mange steder har offensivene, støttet av russiske artilleri, samt iranske bakkestyrker, stoppet opp.

Nylig gjenerobret den syriske hær flybasen Kuweires utenfor Aleppo, som de siste tre årene har vært under beleiring av IS. Det førte til at de bare har vært i stand til å motta forsyninger fra luften disse årene.