Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Denne videoen viser drapet på Nemtsov i Moskva

Gikk på bru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russisk politi sier de etterforsker fem mulige teorier, etter at opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept fredag kveld.

Nå har den russiske TV-kanalen TVC publisert en video som skal vise Nemtsov rett før han ble drept på Bolsjoj Moskvoretskij-brua i hjertet av Moskva. Videoen stammer fra et av kanalens egne overvåkningskameraer, som var plassert på et tak.

Ventet Ifølge Russia Today gikk Nemtsov sammen med kjæresten ukrainske modellen Anna Duritskaja (23), som kan ses kledd i hvitt i videoen. Det er ikke mulig å se selve drapet, da en brøytebil skygger for sikten, men russiske medier mener den kornete videoen indikerer at drapsmannen stod på brua og ventet på opposisjonspolitikeren.

Etter drapet flyktet gjerningsmannen fra stedet i en hvit bil

Nemtsov og Duritskaja skal ha vært på vei til Nemtsovs leilighet etter at de hadde vært på restaurant.

- Advart Nemtsovs allierte mener han ble drept på grunn av hans kritikk mot den russiske regjeringen. Selv sa opposisjonspolitikeren i et intervju for få uker siden at han fryktet for livet sitt på grunn av sin motstand mot president Vladimir Putin.

Nemtsov uttalte blant annet i et av sine siste intervjuer om at moren hans advarte om at Putin ville drepe ham.

Putin har på sin side lovet å finne og straffe gjerningsmennene. Russiske etterforskere sier de «undersøker flere muligheter for et drapsmotiv».

President Vladmir Putin har sagt at han personlig skal sørge for at politiet snur alle steiner i jakten på drapsmennene.

Mentsov kritiserte blant annet Putin for å drive krigshissing i Ukraina, og var motstander av Krim-annekteringen. I ett av sine siste intervjuet langet han ut mot «Putins løgnaktige propaganda» og krigen i Ukraina.

- Pro-russiske medier har intensivert innsatsen for å undergrave og avfeie alle tegn på uenighet i Russland. Det har skapt en fremmedgjøring for flere grupper i samfunnet, har Alexej Markarin i det den Moskva-baserte tenketanken Political Technology sagt til Moscow Times.

Nemtsov langt fra den første russiske regimekritikeren som er drept.

DEMONSTRERTE: Det var en stor markering i Moskva for å hedre Boris Nemtsov 1. mars.      Foto: REUTERS / Tatyana Makeyeva / NTB scanpix
DEMONSTRERTE: Det var en stor markering i Moskva for å hedre Boris Nemtsov 1. mars. Foto: REUTERS / Tatyana Makeyeva / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart