«Denne volden må vi bekjempe»

Gravferden til politiførstebetjent Arne Sigve Klungland (53) ble en kraftig manifestasjon av at politifolk, politikere, lek og lærd vil ha et trygt og varmt samfunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Hundrevis av politibetjenter marsjerte mot Stavanger domkirke for å følge en høyt respektert kollega til hans siste hvile. Justisminister Odd Einar Dørum og politidirektør Ingelin Killengreen gikk i spissen.

Følget passerte blomsterhaugen der Klungland ble skutt og drept av en av ranerne mandag i den stille påskeuka.

Kulehull i et vindu i domkirka markerte nærheten til det rå og kyniske, men innenfor murveggene var det varme og omtanke som preget de sørgende.

Stavanger by stoppet opp noen minutter, det var tid for ettertanke og medfølelse. En politimann drept på jobb er ikke en privat sak.

Håp og liv

- De som ranet pengene, skal ikke få rane dette gode samfunnet fra oss. Drapet er et angrep på rettsstaten, det åpne og trygge samfunnet. Meningsløsheten og døden må ikke få det siste ordet, det må håpet og livet få, sa biskop Ernst Baasland.

Bisettelsen bar preg av at det ikke bare var en polititjenestemann som var drept. Arne Sigve Klungland var en lovens vokter som ivret for rettferdighet og verdighet. Han var opptatt av at også de kriminelle skulle behandles med respekt, Klunglands hjerte banket for de svake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.