Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dennis (11) ble kastet av flyet

Hadde gyldig billett og skulle fly alene for første gang. Måtte vente åtte timer i Stavanger.

FIKK IKKE VÆRE MED: Dennis Thorkildsen (11) hadde vært i Stavanger for å besøke onkel og skulle hjem igjen til sin mor i Bamble, da han ikke fikk være med flyet. MMS-foto: Privat
FIKK IKKE VÆRE MED: Dennis Thorkildsen (11) hadde vært i Stavanger for å besøke onkel og skulle hjem igjen til sin mor i Bamble, da han ikke fikk være med flyet. MMS-foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Elleve år gamle Dennis Thorkildsen fra Stathelle i Bamble skulle hjem fra et besøk hos onkel i Stavanger, da han ikke fikk være med Widerøe-flyet, melder Porsgrunns Dagblad.

Han hadde gått forbi to innsjekkinger og vist sin billett hver gang. Etter at han hadde satt seg ned i flyet, ba personellet ham gå ut igjen.

- De sa at Dennis ikke hadde billett som godkjente at han reiste alene, forteller mor til Dennis, Lene Elvig-Sjøstrøm, til Dagbladet.

Billetten var gyldig
Elvig-Sjøstrøm kjøpte flybilletten til sønnen på internett. Der haket hun av for at Dennis skulle reise alene. Dette betalte hun 150 kroner ekstra for, som er blitt trukket fra hennes konto.

Dagbladet har fått se en tekstmelding fra Widerøe hvor flyselskapet bekrefter at et barn skal reise alene på flygningen.

- Widerøe ringte meg også i forkant av turen og spurte om Dennis skulle fly alene tur/retur. Det forklarte jeg at han skulle. Siden fikk jeg en mail hvor Widerøe bekreftet at dette var i orden, forteller Elvig-Sjøstrøm.

Måtte vente åtte timer
Likevel fikk ikke Dennis være med flyet.

- Jeg synes det er veldig dårlig at noe sånt kan skje med et barn. Dennis måtte vente åtte timer i Stavanger før han kom seg med et fly som hadde ledig kapasietet, sier Elvig-Sjøstrøm.

Heldigvis kunne onkelen hente ham på flyplassen igjen og være med ham disse timene.

Dette var første gangen Dennis skulle prøve å fly alene.

- Hvis han hadde vært et sart barn, kunne man risikere at han ikke hadde turt å fly alene flere ganger. Men Dennis er tøff. Han sa klart ifra til flypersonellet at han hadde billett og ville være med flyet, men ble likevel vist ut, sier hun.

Widerøe beklager

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe, forklarer at det har skjedd en glipp under bookingen av reisen.

- Vi skal kun ha fem barn som reiser alene per flygning av sikkerhetsmessige årsaker. Ved denne flygningen skjedde det en overbooking fra vår side slik at seks barn ble reservert til flygningen, sier Kongsteien.

Han understreker at dette ikke er slik Widerøe ønsker å behandle sine kunder.

- Vi beklager sterkt overfor gutten og hans familie. Vi har stor tillit fra foreldre som sender det mest dyrebare de har med oss. Den tilliten skal vi vise oss verdig, sier Kongsteien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling