Corona og MIS-C

Dennis (16) rammet av alvorlig barnesyndrom

De milde corona-symptomene endte en måned seinere med hjertesvikt og intensivbehandling på sykehuset. Dennis Zawilo er ett av de rundt 100 barna som har blitt rammet av følgesykdommen MIS-C i Sverige.

VELDIG SYK: Svenske Dennis (16) fikk følgesykdommen MIS-C etter at han hadde hatt en mild for for corona. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenske Dennis Zawilo (16) fikk som de fleste andre barn milde symptomer da han og familien ble smittet av covid-19 i desember.

En måned seinere kjempet han for livet mot den alvorlige følgesykdommen MIS-C, som kan ramme barn og unge etter gjennomgått virusinfeksjon.

- Han fikk feber og kastet opp. Vi tenkte at det kunne være hvilken som helst sykdom, men da de røde flekkene dukket opp, tenkte jeg at «her er det noe som ikke stemmer», sier mamma Monika Lis Zawilo til Expressen.

Moren var avslappet da hun ringte legevakta på dag to med de nye symptomene. De var foreløpig ikke så ille, så i samråd med legen på telefonen bestemte de seg for å avvente og se hvordan symptomene utviklet seg.

- Veldig urovekkende

På dag tre - med 40 i feber og kroppen full av røde flekker - ble Dennis oppfordret til å komme inn på legevakta. Derfra bar det straks til barneakutten og videre til barneintensiven i Malmö.

Der fikk han medisiner mot syndromet, men Dennis' tilstand forverret seg. Ifølge avisa ble 16-åringen rammet av hjertesvikt. Han fikk operert inn et kateter i halsen, og fikk hjertemedisin, antibiotika og kortison.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer