Coronaviruset:

Dennis (28) fikk corona - døde

En drøy uke etter at Dennis (28) ble syk av coronaviruset, ble han funnet død av moren sin. - Det er helt ufattelig, sier hun.

DØDE: Dennis Johansson fra Borås i Sverige ble bare 28 år gammel. Ei drøy uke etter at han testet positivt på coronaviruset, ble han funnet død av moren sin. 28-åringen beskrives som en person som ble svært godt likt av mange. Foto: Privat
DØDE: Dennis Johansson fra Borås i Sverige ble bare 28 år gammel. Ei drøy uke etter at han testet positivt på coronaviruset, ble han funnet død av moren sin. 28-åringen beskrives som en person som ble svært godt likt av mange. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Å finne sitt eget barn død er nok et av enhver forelders største mareritt. For moren til Dennis Johansson (28) fra Borås i Sverige ble dette marerittet til virkelighet denne uka.

- Det er helt ufattelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier moren til Borås Tidning.

Dagbladet har vært i kontakt med familien til Dennis, som har godkjent at vi omtaler dødsfallet og bruker bilde av 28-åringen. Også Expressen i Sverige har skrevet om saken.

ADVARER: WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus understreker at coronaviruset fremdeles kan kontrolleres, og advarer mot å gi opp kampen. Video: WHO Vis mer

Testet seg

Det var i løpet av onsdagen for halvannen uke siden at Dennis begynte å føle seg dårlig. Han holdt seg hjemme. Dagen etter hadde han mistet både luktesansen og smakssansen, og han testet seg da for coronaviruset.

Moren til Dennis forteller Borås Tidning at sønnen testet positivt på viruset. Hun forteller også at han hadde vondt i halsen og forkjølelsessymptomer de første dagene. Han fikk dessuten ganske høy feber - opp mot 40 - men han skal ikke ha hatt noen problemer med pusten.

- Følte seg bedre

Dagene gikk, og onsdag denne uka fortalte Dennis under en telefonsamtale med sin mor at han følte seg bedre.

Dagen etter, torsdag, snakket de igjen på telefon, og da sa Dennis at han følte seg mye bedre. Også moren hans hadde dette inntrykket, og sier til Borås Tidning at sønnen virket mye piggere, men at hun opplevde at han var litt tungpustet da de snakket.

Utpå ettermiddagen ringte hun ham igjen for å høre hvordan han hadde det. Men da svarte ikke sønnen på telefonen. Hun forsøkte å ringe ham igjen, men fikk ingen respons.

Da ble hun urolig, og bestemte seg for å reise hjem til ham, skriver Expressen.

I leiligheten fant hun Dennis livløs i sofaen.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter Vis mer

Obduksjon

Familien forteller at de har vært i sjokk etter dødsfallet. De forteller også at det er bestemt at det skal foretas en obduksjon, for å sikkert kunne fastslå dødsårsaken, til tross for at de selv er overbevist om at det er covid-19-viruset som forårsaket dødsfallet.

- Man tenker jo at det er de eldre som dør, men sånn er det ikke. Det har vi fått vite nå, og nå forsøker vi båre å komme oss igjennom dette, sier familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer