Dennis (51) fikk sparken etter 20 år

Oppsigelsen vekker avsky.

BLE SAGT OPP: Dennis Peek fikk sparken fordi han ikke kunne utføre ulike arbeidsoppgaver. Foto: Facebook
BLE SAGT OPP: Dennis Peek fikk sparken fordi han ikke kunne utføre ulike arbeidsoppgaver. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

51 år gamle Dennis Peek fra Nord-Carolina har jobbet i den amerikanske hurtigmatkjeden Wendy's i hele 20 år.

I forrige uke fikk han imidlertid sparken.

- De sa de trengte en person som kunne utføre ulike arbeidsoppgaver, noe broren min ikke kan, sier Dennis' søster Cona Turner til den lokale TV-kanalen WBTV.

- Han gledet seg alltid til å gå på jobb. Han elsket å jobbe med folk og skravle med kunder. Det knuser hjertet mitt. Han forstår ikke at han blir behandlet urettferdig, sier hun om broren med Downs syndrom.

- Han forstår det ikke selv

Etter sjokkbeskjeden fra 51-åringens arbeidsgiver gjennom 20 år, tok Turner til orde på Facebook:

«De fortalte meg at han ikke var i stand til å utføre pliktene til en «vanlig» person (...) Jeg er veldig skuffet over ledelsen hos Wendy's i Stanley. De aner ikke hvordan de skuffer broren min», skriver Turner.

Videre forteller hun at Dennis har gledet seg stort til å en dag kunne gå av med pensjon. Planen var nemlig å ha en storslått pensjonsfest med venner og familie.

«Nå planlegger vi å arrangere en slik fest og fortelle han at han har pensjonert seg, fordi han forstår ikke selv at han har fått sparken», skriver Turner i innlegget.

Til WBTV sier Dennis selv at han elsket jobben på Wendy's.

- Det er mye mat å spise. Det er bra greier. Jeg elsker Baconator, sier 51-åringen, og henviser til hurtigkjedens doble cheeseburger med tolags bacon.

Wendy's snudde

Cona Turners innlegg på Facebook gikk raskt viralt, og oppsigelsen av Dennis fikk medieomtale i flere amerikanske nettaviser - blant andre ABC13, Today og TMZ.

Da fikk Wendy's kalde føtter.

Torsdag forrige uke ringte de fra hovedkontoret og sa at de ikke hadde noen anelse om at Dennis hadde fått sparken fra filialen i Stanley.

De tilbød 51-åringen jobben tilbake.

- Nå er det liksom greit? Nei, det er ikke rettferdig i det hele tatt. Bør det få konsekvenser? Absolutt. Du skal ikke behandle noen slik, sier Turner til WBTV.

TV-stasjonen har vært i kontakt med Carolina Restaurant Group, som eier Wendy's. I en uttalelse sier franchiseorganisasjonen at oppsigelsen var et brudd på selskapets rettningslinjer.

«Vi er forpliktet til å skape et innbydende og inkluderende miljø for våre ansatte og kunder. Dette var en uheldig feil og et protokollbrudd. Vi er i kontakt med den ansattes familie, og vi gleder oss til å ønske ham velkommen tilbake på jobb i restauranten.»

Blir pensjonist

I en oppdatering på Facebook, skriver Cona Turner at broren skal takke nei til tilbudet:

«Dennis kommer ikke tilbake til Wendy's. Han skal ha sin STORE PENSJONSFEST som han har ønsket seg lenge. Wendy's har tilbudt seg å betale utgiftene for hans spesielle dag.»

Samtidig takker hun for alle meldinger og all støtte som har kommet fra kjente og ukjente.

«Hjertet mitt er overveldet av støtten dere har gitt både meg og broren min. Tusen takk, alle sammen.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer