Dennis på vei til Mexicogulfen

Orkanen Dennis kan nå Mexicogulfen i løpet av timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den fryktede orkanen Dennis er ventet å nå den nordøstlige delen av Mexicogulfen og nærmer seg kysten av Florida.

- Dette kommer til å være en ødeleggende orkan, sier Ed Rappaport i Det nasjonale stormsenteret. Orkanen har kategori 4 og vindstyrken kan komme opp i 210 kilometer i timen og forårsake store ødeleggelser. Mayfield sier til CNN at Dennis er uvanlig sterk til denne årstiden å være.

- Farlig orkan

I Florida, Alabama, Mississippi og Louisiana er det erklært unntakstilstand og nær 1,5 millioner mennesker har blitt oppfordret til å evakuere. Ifølge mynidghetene finnes det 10 millioner amerikanere i områdene Dennis forventes å nå, rapporterer CNN.

- Dette er en veldig, veldig farlig orkan. Uansett hvor den rammer kommer den til å gjøre store ødeleggelser over store landområder.

Orkanen er allerede skyld i 32 dødsfall på Haiti og Cuba. Dennis er sterkere enn det orkanen Ivan var.

- Den er annerledes på to måter. For det første er den mindre enn Ivan, men for det andre er den sterkere. Det kommer til å være større ødeleggelser fra vinden og stormen i sentrum av orkanen, men ikke så store skader på utsida.

Ivan var skyld i minst 56 dødsfall i USA og mer enn 60 på Jamaica og Grenada, og den gjorde ødeleggelser for billioner av dollar.

Har forlatt

Det nasjonale orkansenteret spår at det vil falle en meter regn og at det vil skapes store bølger. I Mobile i Alabama sier borgermester Mike Dow at innbyggerne har evakuert byen. Mange frykter de store ødeleggelser etter å ha følt Ivan på kroppen.

- Mennesker har bodd her et århundre men stormene har gått utenom og ingen har følt angst.

- Men etter Ivan føler alle at det er virkelig.

Rundt en halv million mennesker har allerede forlatt Alabamas kystområde, sier myndighetene.

FARLIG:</B> Orkanen Dennis er ventet å gjøre store ødeleggelser.