BRÅKMAKER: Gerard Depardieu har fått mye oppmerksomhet etter at Putin tilbydde skuespilleren russisk statsborgerskap. Det sa han ja til, for å slippe skatt i Frankrike. Foto: Reuters
BRÅKMAKER: Gerard Depardieu har fått mye oppmerksomhet etter at Putin tilbydde skuespilleren russisk statsborgerskap. Det sa han ja til, for å slippe skatt i Frankrike. Foto: ReutersVis mer

Depardieu droppet rettsmøte som kunne gitt ham mildere straff

I stedet diskuterte han et nytt filmprosjekt i Montenegro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespilleren Gérard Depardieu droppet tirsdag et rettsmøte som kunne gitt ham mildere straff i forbindelse med mulig promillekjøring.

At Depardieu ikke møtte i retten, betyr at saken ender som full rettssak. Han risikerer da opptil to års fengsel etter at han ifølge politiet krasjet mopeden sin i alkoholpåvirket tilstand. Ingen andre kom til skade i episoden.

Depardieu avviser imidlertid at han flykter fra det franske rettsvesenet.

- Jeg flyktet verken fra domstolen eller fra loven, sier Depardieu, som understreker at turen til Montenegro var avtalt på et tidligere tidspunkt.

- Jeg ga beskjed til domstolen, jeg flyktet aldri. Jeg er klar til å møte når de måtte ønske det, på betingelse av at jeg er der og at jeg kan forsvare meg selv, sa han etter at han tirsdag hadde møtt Montenegros statsminister Milo Djukanovic.

Nylig sa den 64 år gamle skuespilleren fra seg sitt franske statsborgerskap i protest mot den nye toppskatten som Frankrikes sosialistregjering ønsker å innføre for de aller rikeste. I stedet er han blitt russisk statsborger etter initiativ fra president Vladimir Putin.

Ifølge Depardieus advokat er skuespilleren i Montenegro for å drøfte en film der han skal spille Dominique Strauss-Kahn, den tidligere IMF-sjefen og sosialistpolitikeren som fikk karrieren ødelagt som følge av sexanklager.

Depardieu var ikke forpliktet til å møte i retten tirsdag. Men ofte benytter personer slike innkallinger til å erkjenne lovbruddet og inngå en avtale med dommerne om mildere straff.

(NTB)