MANGE BILDER: Samferdselesdepartementet har tvitret 54 bilder av Ketil Solvik-Olsen siden 1. juni. Skjermdump: Twitter
MANGE BILDER: Samferdselesdepartementet har tvitret 54 bilder av Ketil Solvik-Olsen siden 1. juni. Skjermdump: TwitterVis mer

Departement med 54 bilder av Solvik-Olsen på én måned: - Dette er urkomisk

Samferdselsdepartementet deler gjerne bilder av sin statsråd mens han ser på ting. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er jo helt urkomisk.

Medieviter og sosiale medier-ekspert Ida Aalen kommenterer fortløpende mens hun blar seg nedover Twitter-kontoen til Samferdselsdepartementet.

Aalen ser det ene bildet etter det andre av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Han spiser jordbær og fikler med mobilen, venter på fiskesuppe og kikker på et stort Sankthans-bål. Alt er foreviget av departementets kommunikasjonsavdeling og delt med omverden.

Siden 1. juni har departementet delt 54 bilder av statsråden, og Minerva-skribent Jan Arild Snoen kunne ikke la være å kommentere saken mandag morgen.

#StoreSol

«Sjekk hva Samferdselsdeps offisielle twitterkonto brukes til - @samferdselsdep. Bare bilder av "Store Sol besøker land og folk"», tvitret Snoen.

Han ønsket ikke å kommentere saken ytterligere da Dagbladet ringte ham like etter klokka ni i dag tidlig. Men han tvitret på ny i Samferdselsdepartementet like etterpå. Snoen lanserte også emneknaggen «#StoreSol» om Solvik-Olsens opptreden på Twitter.

«Departementet lar seg ikke skremme av litt latterliggjøring. Sjekk resten av postene fra denne kontoen. #StoreSol».

(Saken fortsetter under bildet av Ketil Solvik-Olsen)

Medieviter Ida Aalen gjentar at hun synes departementet opptrer komisk på Twitter.

- Så og si alt som postes er et bilde av Solvik-Olsen som gjør et eller annet, i den store sammenhengen blir dette komisk. Man får følelsen av at departementet og Solvik-Olsen er ett og det samme, sier hun, og legger til:

- Det er nok en litt utakknemlig jobb å være et departement på Twitter, men har de ingenting annet å melde enn at Solvik-Olsen har vært et eller annet sted?

- En selvstendig vurdering fra vår side

Susanne Moen Stephansen, fungerende kommunikasjonssjef i Samferdselddepartementet, lar være å kommentere den harselerende tonen fra Jan Arild Snoen. Hun svarer Dagbladet i en e-post, og gir følgende generelle kommentar til bruken av departementets Twitter-konto:

- Kommunikasjonsenheten i Samferdselsdepartementet synes det er naturlig å dokumentere og formidle hva samferdselsministeren opplever og hvem han treffer på denne kystreisen med tett program, skriver Stephansen og legger til:

- Dette er en selvstendig vurdering fra vår side.

Solvik-Olsen er i disse dager på reise langs kysten, og noe som kommer tydelig fram på Samferdselsdepartementets Twitter-side. Stephansen benytter også anledningen til å forklare Dagbladet hvorfor Solvik-Olsen er på tur, og hvorfor turen er vel verdt et Twitter-bilde eller ti.

- Samferdselsministeren har ansvar for den maritime infrastrukturen, for havner og farleder, for beredskap mot akutt forurensing og for sjøsikkerhet. Akkurat nå er han ute på en åtte dager lang reise langs kysten for å erfare og lære av dem som har kysten som arbeidsplass. Samferdselsministeren har snakket med en rekke relevante aktører og får daglig nyttige innspill, ikke minst med tanke på Nasjonal transportplan, som skal utformes i de kommende månedene, skriver hun i e-posten.

Dagbladet har også spurt departementet hvorfor 54 bilder på en måned er riktig bruk av Twitter-kontoen, og om departementet forstår at Aalen omtaler det hele som «urkomisk». Vi har foreløpig ikke fått svar.