Departementet på banen: - Ser helt håpløst ut

Statens vegvesen tar en ny vurdering på bomstasjonens plassering, men vet ikke hvor den eventuelt skal flyttes.

KNUSENDE: Til tross for sin miljøentusiasme er folk Dagbladet har snakket med lite imponert over denne bomringsplasseringen. Reporter: Amanda Walnum. Video: Malene Storrusten / Dagbladet TV Vis mer

I går var det nok mange som fikk med seg medieoppslagene om en av de 53 nye bomstasjonene i Oslo. Rett foran balkongen til Arne B. Øystese på Torshov har Statens vegvesen plassert en bomstasjon.

- Før hadde jeg en åpen utsikt, mens nå ruver denne masta en meter foran meg, sa han til Dagbladet i går.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Anne-Grethe Nordahl, sier til Dagbladet at det skal tas en revurdering av saken.

- Vi skal se på saken på nytt og er i dialog med borettslaget, sier hun.

Pålegg

Nå kommer også Samferdselsdepartementet på banen.

- STOR FORSTÅELSE: Statssekretær Tommy Skjærvold (Frp) ville ikke hatt en bomstasjon rett foran balkongen sin selv. Foto: Samferdselsdepartementet
- STOR FORSTÅELSE: Statssekretær Tommy Skjærvold (Frp) ville ikke hatt en bomstasjon rett foran balkongen sin selv. Foto: Samferdselsdepartementet Vis mer

- Dette ser jo helt håpløst ut, sier statssekretær Tommy Skjervold (Frp) til Dagsavisen.

Skjervold bekrefter sin holdning til bomstasjonen overfor Dagbladet.

- Jeg vil pålegge Vegvesenet å vurdere en annen plassering, sier statssekretæren.

Han legger til:

- Jeg har stor forståelse for at folk ikke vil ha en bomstasjon rett foran balkongen sin. Det ville jeg ikke ønsket selv.

Nå avventer han veietatens vurdering.

- Så får vi se hvor vi står etterpå.

UTSIKTEN: De to leilighetene har fått utsikten blokkert av masta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
UTSIKTEN: De to leilighetene har fått utsikten blokkert av masta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Usikker prislapp

Øystese fortalte i går at han synes det er merkelig at det kan settes opp en stor mast i et gammelt bygg som er vernet.

Nordahl forklarer at Statens vegvesen sendte alle plasseringer av nye bomstasjoner til byantikvaren, som deretter ga en tilbakemelding på plasseringene.

- Denne bomstasjonen var ikke en av de han bemerket, sier Nordahl.

- Nå ser vi om det går an å finne en bedre løsning, fortsetter hun.

Det vurderes altså om bommen skal flyttes, men Statens vegvesen vet foreløpig ikke hvor den kan flyttes. Hva det vil koste er også usikkert.

- Det kommer an på hvor vi vil flytte den og hva slags konsekvenser det vil medføre. Vi vet ikke hvor mye det vil koste før vi vet hvor den kan flyttes.

Alle bomstasjonene i Oslo ligger an til å ha kostet 200 millioner totalt, informerer hun.

LOVLIG PLASSERT: I går fortalte prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen at bomstasjonen står på lovlig grunn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
LOVLIG PLASSERT: I går fortalte prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen at bomstasjonen står på lovlig grunn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

- Utfordrende

- Har plasseringen av denne bommen vært en tabbe? Har det gått fort i svingene?

- Vi ser at plasseringen er veldig uheldig. Det har vært mange bomstasjoner som skule plasseres i mange trange gater. Det har vært utfordrende, svarer Nordahl.

I tillegg til at utsikten ødelegges, frykter Øystese at masta vil føre til at leiligheten ikke vi stige i verdi. Han mener at informasjonen han har fått om at bomstasjonen skulle settes opp over hans balkong, har vært dårlig.

Overfor Dagsavisen, som omtalte saken først i går, sa prosjektleder Nordahl at de tar kritikk for at de ikke ga direkte beskjed til dette borettslaget da forslaget lå på høring.

- Mange feil

Bystyrepolitiker for Arbeiderpartiet og fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen, Andreas Hasle, fortalte i går at han ikke er imponert over plasseringen av bommen.

- Vi kommer til å følge opp dette overfor Statens vegvesen, som har ansvaret for plassering av bommene. Jeg regner med at vi blir hørt, sa han.

Aina Stenersen, Frp's førstekandidat i Oslo, mener også at bommen må flyttes.

- Jeg mener at det er en selvfølge at denne bommen skal flyttes. Både verdien på leiligheten synker, beboere er ikke godt nok informert, og her er det gjort mange feil, sa hun til Dagbladet i går.