Departementet skjulte e-poster om kongehusets pengebruk. Slik tapte Sanner og Slottet kampen mot Stortinget

Statsråd Jan Tore Sanner unnlot å journalføre tett kontakt med Marianne Hagen om kongefamiliens omstridte pengebruk. Saken endte med tap i Stortinget og kritikk fra Sivilombudsmannen.

ALLIERTE: Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen samarbeidet i flere måneder med statsråd Jan Tore Sanner (H) og hans ansatte. Foto: NTB scanpix
ALLIERTE: Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen samarbeidet i flere måneder med statsråd Jan Tore Sanner (H) og hans ansatte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går strammet Stortinget grepet om hoffets pengebruk på kongefamiliens private eiendommer, etter at Dagbladet det siste året avdekket flere forhold som har fått sterk kritikk.

De folkevalgte ba om mindre hemmelighold og at kongehuset utviser åpenhet i tråd med prinsippene i Offentlighetsloven.

Som sjef for Kommunal- og moderniseringsdepartementet har statsråd Jan Tore Sanner (H) ansvar for Stortingets bevilgninger til kongehuset.

Nå kan Dagbladet fortelle at:

Sanner og hans departement siden mars har unnlatt å journalføre en rekke tekstmeldinger og e-poster til og fra Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.Kommunikasjonen med Hagen gjaldt kongehusets omstridte pengebruk på private eiendommer, som er kraftig kritisert i Stortinget. Uten arkivering og journalføring ble ikke samarbeidet synlig i departementets postlister og for offentligheten.Nå har Sanner og hans departement igjen fått kritikk av Sivilombudsmannen for å holde dokumenter om kongehuset unna offentligheten.

Dokumenter Dagbladet har fått innsyn i, viser at statsråd Sanner og Hagen allerede i mars hadde tett personlig kontakt om pressehenvendelser fra Dagbladet. I forkant hadde avisa sendt en rekke spørsmål om pengebruken i kongehuset, til både departementet og Slottet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer