SUSPENDERT: Mannen er suspendert fra jobben i Nærings- og fiskeridepartementet etter varsel om sex-kjøp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SUSPENDERT: Mannen er suspendert fra jobben i Nærings- og fiskeridepartementet etter varsel om sex-kjøp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Departementsansatt suspendert etter varsler om flere sexkjøp

Nærings- og fiskeridepartementet har suspendert en ansatt etter varsler om sexkjøp på tjenestereise, skriver VG.

Det skriver VG. Ifølge avisa skal det ha blitt varslet om påståtte sexkjøp på tjenestereiser i blant annet Myanmar, Sri Lanka, Angola og Karibia tidligere i år, og mannen skal ha vært suspendert fra sin stilling siden midten av april mens Nærings- og fiskeridepartementet ettergår varselet.

- Jeg stiller meg uforstående til varselet. Det er vanskelig å forholde seg til det, ettersom påstandene ikke er konkretisert, sier han til VG.

Ifølge avisa har mannen hatt flere betrodde stillinger og internasjonale verv i sitt fagområde.

Nærings- og fiskeridepartementet er tilbakeholdne med opplysninger i saken, og kommunikasjonssjef i Nærings- og fiskeridepartementet, Martine Røiseland, gjentar overfor Dagbladet hva kommunikasjonsdirektør Trond Viken sier til VG.

- Spørsmål om eventuelle personalsaker kan ikke departementet kommentere av hensyn til lovbestemt taushetsplikt. På generelt grunnlag understreker vi at eventuelle brudd på etiske og juridiske regelverk departementsansatte er underlagt, skal følges opp med egnede tiltak, sier Røiseland.