Departementsråd: Politireformen henger ikke på greip

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener departementsråd Tor Saglies kritikk av nærpolitireformen og resultatet av den, støtter opp om partiets bekymringer. 

IKKE PÅ GREIP: Departementsråd i Justisdepartementet, Tor Saglie, mener deler av politireformen ikke henger på greip. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE PÅ GREIP: Departementsråd i Justisdepartementet, Tor Saglie, mener deler av politireformen ikke henger på greip. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var på et seminar i regi av Universitetet i Oslo i oktober at Saglie holdt et innlegg der han blant annet sa at reformen har målformuleringer som «ikke henger helt på greip». Eksempelet han brukte var at et nærpoliti skal springe ut av lokalsamfunn, samtidig som lensmannskontor legges ned, skriver Nationen.

– Det er det vi har sagt hele tiden. Politiet blir sentralisert, men man kaller det en nærpolitireform fordi det høres bedre ut, sier Vedum til avisen.

Partilederen mener Saglie understreker det partiet har ment hele tiden: At reformen har vært preget av hastverksarbeid og ikke gagner lokalsamfunn.

Ifølge avisen sa Saglie også at han tror konfliktene rundt politireformen vil øke, noe også Vedum frykter. Selv sier departementsråden at han helt og holdent står bak reformen:

– Min intensjon var å drøfte utfordringer ved gjennomføring av reformer i en faglig kontekst. Det falt ikke heldig ut. Det var ikke min intensjon å undergrave eller skape usikkerhet rundt nærpolitireformen. Jeg erkjenner at jeg i min rolle som departementsråd ikke bør delta i slike faglige seminarer, og jeg kommer ikke til å gjøre det fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer