Departementsrådens familiebedrift fikk ny millionkontrakt - med Forsvarsbygg

Forsvarsdepartementets Erik Lund-Isaksen er styremedlem i familieselskapet, men avviser at han har hatt noe med avtaleinngåelsen å gjøre.

KJENNER IKKE TIL: Erik Lund-Isaksen, departementsråd i Forsvarsdepartementet, avviser at han har hatt kjennskap til avtalen som styremedlem i Merkur Grafisk AS. Arkivfoto: Morten Holm /Scanpix
KJENNER IKKE TIL: Erik Lund-Isaksen, departementsråd i Forsvarsdepartementet, avviser at han har hatt kjennskap til avtalen som styremedlem i Merkur Grafisk AS. Arkivfoto: Morten Holm /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I starten av oktober skrev Dagbladet at departementsråd Erik Lund-Isaksens familiebedrift tjente millioner på trykkeritjenester for norske departementer gjennom en rammeavtale inngått av DSS (Departementenes Servicesenter) - og at selskapet også leverte trykkeritjenester til to frivillige organisasjoner som får driftsstøtte fra Forsvarsdepartementet.

Nå viser det seg at selskapet har inngått en rammeavtale med Forsvarsbygg samme måned. Det bekrefter pressevakt Beate Ingebrigtsen i Forsvarsbygg overfor Dagbladet.

Millionkontrakt

- Vi har inngått en leverandøravtale med Merkur Grafisk AS fra 2. oktober, gjennom en offentlig anbudskonkurranse, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Den estimerte verdien av avtalen er fem millioner kroner over fire år, noe som er en million mindre enn rammeavtalen var verdt i forrige periode. Det er i dag helt lovlig at toppledere i staten har aksjeposter, selv om Sp-politiker Geir Pollestad har tatt til orde for at ledere i staten bør oppgi aksjeeierskap i et offentlig register, på lik linje med stortingspolitikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer