Depot for narkoliga

Oslo-politiet har beslaglagt 1,5 millioner i kontanter og store mengder narkotika på Handelshøyskolen BI i Trondheimsveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet kjenner til, ble beslaget gjort blant eiendelene til marokkaneren Abdelhak Darrazi (27), som ble skutt og drept på Nordre gravlund 31. mars i år. Drapet var etter alt å dømme et resultat av et oppgjør i Oslos knallharde narkotikamiljø.

En polititeori er at en narkoliga har brukt Handelshøyskolen BIs lokaler på Grünerløkka som lagringsplass, eller depot, for store mengder hasj og heroin og illegale penger. Oslo-politiet har til sammen beslaglagt over 20 millioner kroner i saken.

En av den dreptes brødre, en 23-åring, er varetektsfengslet i BI-saken. Kriminalteknikerne skal ha funnet 23-åringens fingeravtrykk på konvolutter som millionbeløpet var pakket inn i.

200 beslag

Politiet har beslaglagt 300 gram hasj i 27-åringens leilighet i Enebakkveien. Det er gjort over 200 beslag i saken, langt de fleste er ikke gjennomgått av politiet.

En tredje bror (29) er varetektsfengslet i samme sak, etter at politiet i sommer fant 19 millioner kroner og 6,8 kilo hasj i hjemmet hans. Etter det Dagbladet kjenner til, nekter 29-åringen enhver befatning med hasjen, men erkjenner at de 19 millionene i kontanter var hans eiendom.

29-åringen forklarer at han lånte pengene av en navngitt person i Marokko, da han var i begravelsen til broren som ble skutt på gravlunden. Politiet etterforsker beslaget ut fra at det dreier seg om narkotikapenger.

Nekter forklaring

Brødrene, som ble arrestert i sommer, er varetektsfengslet fram til 14. november. Ifølge politiet er planen at saken skal sendes til statsadvokaten i midten av desember.

Kosovoalbaneren Rafet Hoxha (32) er siktet for drapet på gravlunden, og etterlyst internasjonalt. Etter det Dagbladet kjenner til, oppholder han seg i hjemlandet, og norske myndigheter har minimal tro på å få 32-åringen utlevert.

Hoxhas svoger sitter imidlertid varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapet på Darrazi. Han nekter straffskyld.

Hoxha skal også ha skutt avdøde Darrazis 29 år gamle bror i armen fem dager før drapet. Svogeren er siktet for medvirkning også i den saken.

Etterforskerne ser legemsbeskadigelsen, drapet og beslagene i sammenheng.

LAGRINGSPLASS: Her, ved BIs lokaler på Grünerløkka i Oslo, studerte marokkaneren Abdelhak Darrazi (27), som ble drept 31. mars i år. Blant hans eiendeler har politiet gjort beslag.