Deprimert etter avhørene

LOS ANGELES (Dagbladet): Hun fortalte storjuryen om sex i Det hvite hus, om telefonsex og det 18 måneder lange intime forholdet til presidenten. Etterpå var Monica Lewinsky dypt deprimert, hun frykter at hun kan ha ødelagt karrieren til presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetskanalene i USA fortalte Monica Lewinsky det samme til storjuryen som hun tidligere har fortalt til Kenneth Starr og hans etterforskere.

Monica hevder at hun hadde sex med presidenten flere ganger i Det hvite hus. Ingen skal ha sett de to sammen, men flere skal ha vært klar over at de var alene i rommet i Det hvite hus.

Den skandaleomsuste 25-åringen fra Beverly Hills skal ha gitt et solid inntrykk på storjuryen. Frøken Lewinsky skal ha svart rolig og klart på samtlige spørsmål.

Knakk sammen

Etter vitnemålet skal hun nærmest ha knekt sammen.

Hun frykter at hun ved å fortelle hva hun mener er sannheten, kan ha skadet president Bill Clinton.

For Clinton er det uansett viktig at Lewinsky opprettholdt sin forklaring om at presidenten aldri har bedt henne om å lyve.

Fra Det hvite hus er det tidligere gjort klart at presidenten ikke vil forandre sin forklaring. Han har tidligere, under ed, fortalt at han ikke har hatt noe seksuelt forhold til Lewinsky.

Orientert

Opprettholder Clinton sin forklaring, noe alt tyder på, blir det påstand mot påstand.

Beviset som kan felle Clinton, blir da Monica Lewinskys berømte kjole med en flekk på. Finner FBI-teknikerne bevis for at flekken stammer fra presidenten, har Clinton alvorlige problemer.

Det er ventet at Bill Clinton vil være fullt informert om hva Monica Lewinsky har fortalt storjuryen, før han mandag 17. august selv skal forklare seg.