Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Der er haikeren som stakk av fra bilulykke

Men vitne på Notodden fant ikke mobildekning.

 USKADD:  Den 24 år gamle bilføreren kom tilsynelatende fysisk uskadd fra smellen i denne bilen, og stakk av etter ulykken ved 17.30-tiden i går. Fire personer i møtende bil ble alvorlig skadd. FOTO: OLE CHRISTIAN NORDBY.
USKADD: Den 24 år gamle bilføreren kom tilsynelatende fysisk uskadd fra smellen i denne bilen, og stakk av etter ulykken ved 17.30-tiden i går. Fire personer i møtende bil ble alvorlig skadd. FOTO: OLE CHRISTIAN NORDBY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vitnet som observerte en haiker på riksvei 364 ved Ormemyr i Notodden kommune i morges, skjønte umiddelbart at det var den etterlyste ulykkesbilisten som sto der.

Bilføreren stakk av fra en kollisjon i går ettermiddag, der han kjørte i stor fart i en sving og traff en motgående bil med fem eprsoner.

Vitnet var på vei fra Hovin i Tinn i Telemark til jobben som fotograf i lokalavisa Laagendalsposten i Kongsberg.

- Jeg kjente godt til ulykken og hvor den hadde skjedd fordi jeg hjalp noen kolleger pr. telefon samme kvelden.

- Jeg visste ikke noe mer om bilføreren som hadde stukket av før jeg på hørte NRK Telemark i bilen like etter klokka 07 at politiet leitet etter en 24 år gammel mann, sier fotografen til Dagbladet.

Han vil ikke bli identifisert.

Om lag 20 minutter seinere så han en mann i samme alder stå å haike i veikanten, bare fem hundre meter fra kollisjonsstedet, der fire personer ble alvorlig skadd ved 17.30-tiden i går.

To barn, gutt (10) og jente (12), ble fløyet med ambulansehelikopter til Oslo universitetssykehus Ullevål.

- For gutten er tilstanden fortsatt alvorlig. Jenta har moderate skader, opplyser sykehuset i formiddag.

Ikke mobildekning - Det var ikke mobildekning der og da, så jeg kjørte vel fire kilometer før jeg fikk ringt politiet. Jeg ventet der til politiet kom, og fulgte med om mannen skulle ha fått haik i mellomtiden, sier vitnet til Dagbladet.

24-åringen hadde ikke fått haik.

- Han hadde gått en bit i retning Kongsberg da politiet kom. Selve pågripelsen var udramatisk, og mannen så tilsynelatende fysisk uskadd ut, sier vitnet.

Et familiemedlem har fortalt til Dagbladet at 24-åringen stjal nøklene til ulykkesbilen i går. Han hadde allerede vært på veien et par timer da ulykken skjedde.