VED GODT MOT: Hågen Remso (12) ligger her medtatt på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø kort tid etter ulykken sist torsdag. Han pleier nå skaden hjemme i Finnmark, og er ved godt mot. Foto: PRIVAT
VED GODT MOT: Hågen Remso (12) ligger her medtatt på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø kort tid etter ulykken sist torsdag. Han pleier nå skaden hjemme i Finnmark, og er ved godt mot. Foto: PRIVATVis mer

«Der var den borte», sa Hågen (12) da fingeren lå avrevet i trappa

Hadde uhell på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Det var torsdag i forrige uke at uhellet skjedde på Seida barneskole i Tana i Øst-Finnmark. I et friminutt klatret Hågen Remso (12) på et trappegelender mellom to etasjer og falt et par meter ned til etasjen under.

Da han mistet taket, prøvde han å gripe tak i et jerngitter på gelendret.

Fingeren lå i trappa - Jeg begynte først å flire, men plutselig så jeg at lillefingeren var borte, forteller Hågen til Nordlys.

«Der var den borte», var hans spontane kommentar etter ulykken.

Fingeren lå igjen oppe i trappa, revet av høyrehånda hans.

Dermed ble han sendt med ambulanse til Vadsø, og videre med ambulansefly til Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Der ble det konstatert at at ikke lot seg gjøre å sy fingeren på plass.

- Kunne gått verre Lørdag var Hågen hjemme i Finnmark igjen, med bandasje rundt høyrehånda og en finger fattigere. Likevel er han ved godt mot.

- Det kunne gått veldig mye verre om jeg hadde landet på nakken i stedet for føttene, spekulerer tolvåringen.

Hågen er også lettet over at det var lillefingeren og ikke noen av de andre fingrene som ble revet av.

- Det første han fokuserte på, var at han fortsatt hadde tommelen, sånn at han kan kjøre snøskuter når han blir eldre, forteller Hågens far, Terje Frode Remso til Nordlys.

- Blunket ikke Av kirurgen i Tromsø blir den uheldige barneskoleeleven bekrevet som en tøffing.

- Hun fortalte at han ikke blunket med øynene da han fikk lokalbedøvelse, og at operasjonen gikk veldig bra.

Hågen er fortsatt usikker på når han skal være tilbake på skolen. Foreløpig pleier han skaden hjemme og er takknemlig for besøk av vennene sine.

- De har vært en god støtte, opplyser han.

LILLEFINGEREN BORTE: Hågens avrevne lillefinger lot seg ikke redde - men tolvåringen er glad det ikke gikk ut over noen av de andre fingrene. Foto: PRIVAT
LILLEFINGEREN BORTE: Hågens avrevne lillefinger lot seg ikke redde - men tolvåringen er glad det ikke gikk ut over noen av de andre fingrene. Foto: PRIVAT Vis mer