Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dere driter i skauen vår!

Heftig munnhoggeri mellom naboer på Årvoll og romfolket i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en spent stemning i og rundt romleiren på Årvoll i kveld, etter at beboerne fikk varslet om at kommunen ville stenge den. En kvinne med rombakgrunn havnet i heftig munnhoggeri med en nordmann.

Nordmannen, en av 40-50 skuelystne som i løpet av kvelden ankom den mye omtalte leiren, oppsøkte kvinnen og pressen, og ropte blant annet:

- Dere driter i skauen vår!

Romkvinnen svarte på angrepet fra nordmannen at de ikke utgjorde noen sikkerhetsrisiko, men at hun opplevde det som farlig at nordmenn angivelig kastet stein på dem.

- Det er nordmenn som er farlige for oss! hevdet hun.

Ønsker å bli Kvinnen sier at hun og de andre rompersonene ønsker å bli boende i leiren.

- Vi har det ikke noe bedre på Grønland. Der blir vi sparket av norske narkomane. Vi er redde for dem, sier hun.

Romkvinnen kaller leiren en bunker.

BLE STOPPET: Leirbeboerne prøvde tidligere i kveld å innskrenke det avsperrede området ved hjelp av gjerder og biler. Forsøket ble stoppet av politiet, som til slutt grep inn. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK / DAGBLADET
BLE STOPPET: Leirbeboerne prøvde tidligere i kveld å innskrenke det avsperrede området ved hjelp av gjerder og biler. Forsøket ble stoppet av politiet, som til slutt grep inn. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK / DAGBLADET Vis mer

- Det er bedre for oss å være her. Nå får vi hjelp, nå vil vi være her.

En nabo til leiren sier til Dagbladet at lokale folk på Årvoll sover på skift nå som romfolket har anlagt leir der.

- Vi har balltre under senga, sier han.

Politiet grep inn Politiet grep i 21-tida inn mot leirbeboernes forsøk på å innskrenke sperringene ved å flytte på gjerder og biler.

- Det gjorde vi ut fra en helhetsvurdering, sier Marianne Grinaker, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Grinaker opplyser at politiet vil opprettholde beredskapen utover natta - men at de ikke vil gå til aksjon på eget initiativ.

- Vi avventer bistandsanmodning fra kommunen, understreker hun.

- Helseskadelig Bydelsoverlegen i bydel Bjerke, der romleiren på Årvoll ligger, kom tidligere i dag til at leiren er helseskadelig for beboerne og derfor må stenges umiddelbart. Bakgrunnen er manglende sanitærfasiliteter samt at den ligger i et usikret steinbrudd.

Grunneier Vanessa Quintavalle nekter imidlertid å rette seg etter pålegget, og sier til VG Nett at bydelsoverlegens vedtak bygger på «småting» som hun nå vil få utbedret.

MØTT AV TILROP: Grunneier Vanessa Quintavalle (i midten), som nekter å avvikle leiren, ble møtt av sinte tilrop fra skuelystne da hun ankom tomta si i kveld. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK  / DAGBLADET
MØTT AV TILROP: Grunneier Vanessa Quintavalle (i midten), som nekter å avvikle leiren, ble møtt av sinte tilrop fra skuelystne da hun ankom tomta si i kveld. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK / DAGBLADET Vis mer

Quintavalle ble møtt med hissige tilrop da hun ankom leiren tidligere i kveld. Hun ble bl.a. annet kalt «feiging», trolig pga. motviljen til å avvikle den omstridte leiren.

Leirbeboerne meddelte tidligere i kveld, via sin talsperson Bjønnulv Evenrud i organisasjonen Folk er folk, at de ikke akter å flytte fra steinbruddtomta på Årvoll.

Så vel Folk er folk som Quintavalle har varslet at de akter å påklage bydelsoverlegens vedtak om å stenge leiren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media