– Dere er alle løgnere

Drapsmann (52) skjøt slektninger i kirke i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er pågrepet etter at han drepte tre personer og holdt nærmere 40 som gisler i en kirke i Missouri i USA. Han er blant annet siktet for overlagt drap på tre personer, og for overfall på fire personer som er skadet etter hendelsen, melder CNN.

Gjerningsmannen, identifisert som Eiken Elam Saimon (52), skal ha kommet med sinte utrop til menigheten før han begynte å skyte rundt seg.

– Løgnere, løgnere, dere er alle løgnere, ropte Saimon til menigheten, flere av dem slektningene hans, som holdt på med bønn. Rett etterpå åpnet han ild og drepte tre personer, blant dem lederen av menigheten.

Saimon sa seg uskyldig etter tiltalen under rettsmøtet mandag.

Skjøt mot slektninger

Alle medlemmene i menigheten var fra Mikronesia-øyene i Stillehavet, noe gjerningmannen også er. Han hadde flere slektninger i menigheten, blant annet noen av ofrene, opplyser politiet.

Aktor i saken, ScottWatson, opplyste til nyhetsbyrået AP at Saimon siktet mot de eldste i menigheten. 

- Det virker som om det ikke ble skutt vilkårlig, uttalte han. 

SIKTET FOR TRE DRAP: Politiet fører  Eiken Elam Saimon (52) bort fra rettssalen i Missouri i håndjern. Han er blant annet siktet for overlagt drap på tre personer etter at han skjøt rundt seg i en kirke i Missouri i USA. Foto: Larry W. Smith/EPA/Scanpix
SIKTET FOR TRE DRAP: Politiet fører Eiken Elam Saimon (52) bort fra rettssalen i Missouri i håndjern. Han er blant annet siktet for overlagt drap på tre personer etter at han skjøt rundt seg i en kirke i Missouri i USA. Foto: Larry W. Smith/EPA/Scanpix Vis mer

Saimon hadde tatt om lag 30-40 personer som gisler da politiet kom til kirken i Neosho, omtrent 120 mil fra Tulsa. Da holdt han pistolen rettet mot et kvinnelig gissel, opplyser politiet. Da han kom til kirken, skal Saimon ha bedt barna i kirken og foreldrene deres om å forlate rommet.

Vitner til hendelsen har fortalt politiet at Saimon truet med å skyte et mannlig gissel hvis ikke noen sa seg villige til å bytte plass med ham. Da ingen ville, skjøt Saimon gisselet, opplyser en etterforsker.

- Følger flere spor

Selv om gjerningmannen ikke har noe kriminelt rulleblad fra før, har han blitt mistenkt i en overgrepssak mot en 14 år gammel jente, som ble rapportert inn lørdag forrige uke, opplyser sheriffen i Newton, Ken Copeland.

Fem personer ble også skadd i gårsdagens gisseldrama, men ifølge politiet er tilstanden ikke kritisk for noen av dem. En måtte imidlertid gjennomgå en operasjon etter skadene han fikk.

Saimon ble arrestert etter at en gisselforhandler hadde kommunisert med ham i 10 minutter.

– Han bestemte seg for at det ikke var tid for å dø. Det var vanskelig å si hvilken vei det kom til å bikke, før han slapp våpenet, opplyste politisjef David McCracken.

Han vil ikke spekulere i noe motiv for skytingen, men opplyste at politiet følger en rekke spor i saken.

BLOMSTER PÅ ÅSTEDET: Skytingen skjedde i en kirke der en mikronesisk menighet holdt til.
ARRESTERT: Familiefaren Saimon sitter nå i et høysikkerhetsfengsel.