LA NED BLOMSTER: Kolleger og venner la ned blomster og tente lys til minne om 37-åringen og hennes tre drepte barn. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
LA NED BLOMSTER: Kolleger og venner la ned blomster og tente lys til minne om 37-åringen og hennes tre drepte barn. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADETVis mer

«Dere er i våre hjerter og tanker for alltid»

Jobbet som hjemmesykepleier i Søndre Nordstrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MORTENSRUD (Dagbladet): Den 37-årige kvinnen som ble funnet drept sammen med sin fjorten dager gamle datter på Mortensrud i Oslo jobbet i hjemmesykepleien i Søndre Nordstrand bydel.

La ned blomster Kvinnens to døtre på sju og ni år ble også funnet drept i går i Gjersjøen i Oppegård kommune, sammen med faren (41). Politiet mener han har drept familien og deretter seg selv.

I halv elleve tiden i dag, kom en rekke kolleger for å ta farvel med kvinnen. Flere la ned blomster på plenen der kvinnens barn på sju og ni pleide å leke i huskestativene eller på borettslagets lekeapparater.

Flere gråt og var tydelig preget av situasjonen da de sørget over tapet av sin kollega og venn.

«Dere er i våre hjerter og tanker for alltid», står det på ett av kortene som ble lagt ned utenfor inngangsdøra til familien.

Sist sett tirsdag De to jentene ble sist sett av naboer tirsdag. Begge gikk på Stenbråten skole, ikke langt fra hjemmet på Mortensrud.

Styreleder Zahid Bhatti i borettslaget kjente begge de drepte jentene på sju og ni år godt, fordi de ofte kom på besøk for å leke med hans egen datter.

- Hun spurte meg i går kveld om jeg kunne ringe og spørre om de ville ut for å leke. Jeg sa de var bortreist. Hva skal jeg si? Dette er grusomt, sier Bhatti til Dagbladet.

I går kveld startet tungt bevæpnet politi en væpnet jakt på far og ektemann Saeid Ahmadzadeh (41). Politiet håpet i det lengste at den sjuårige datteren skulle finnes i live, men håpet forsvant da både hun og faren ble funnet ved Gjersjøen i Oppegård kommune. Faren ble funnet på 13 meters dyp.

Drosjesjåfør fra Iran Den antatte gjerningsmannen er fra Iran.

Mannen skal først ha bodd i Fauske og deretter i Tromsø, før han flyttet til Kongsvinger i 1994.

I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004.

LA NED BLOMSTER: Kolleger fra Søndre Norstrand hjemmehjelpstjeneste la ned blomster og tente lys for de drepte. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
LA NED BLOMSTER: Kolleger fra Søndre Norstrand hjemmehjelpstjeneste la ned blomster og tente lys for de drepte. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

- Ektemannen som er siktet for fire drap kom til Norge første gang i 1991. Han ble norsk statsborger i 1999, sier Rohde til Dagbladet.

I begynnelsen av juni i år skal han ha søkt drosjeløyve i Oslo.

Ufør Den 37 år gamle kvinnen var fra Marokko og ikke norsk statsborger, men har fått permanent oppholdstillatelse. De tre barna var norske statsborgere. Den drepte kvinnen arbeidet som hjemmesykepleier.

Den drapssiktede skal ha jobbet med renhold hos politiet, men har vært ufør den siste tida på grunn av smerter i armene, ifølge venner Dagbladet har vært i kontakt med.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvordan de tre er blitt drept, men håper på svar av obduksjonene i løpet av uka. 

Politiet har funnet en bil, som antas å tilhøre den drapsetterlyste faren, i Follo politidistrikt — like ved Gjersøen, der 9-åringen ble funnet drept.

LEKEPLASS: Lekeplassen der de døde barna lekte. Leiligheten i bakgrunnen. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
LEKEPLASS: Lekeplassen der de døde barna lekte. Leiligheten i bakgrunnen. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer