- Dere er virkelig satans barn slik dere holder på. Kom an venner - la oss plukke de ned en etter en

Elisabeth Norheim med kraftsalve mot Med Israel For Fred (MIFF), som nå politianmelder samfunnsdebattanten.

TRUSSEL ELLER IKKE? Den proisraelske organisasjonen MIFF mener dette innlegget fra Elisabeth Norheim (t.h) er en trussel, og at hun oppfordrer til vold mot Israel-venner. Norheim avviser at hun har truet noen, og mener organisasjonen feiltolker henne med vilje. Foto: Privat/Arne Hoem
TRUSSEL ELLER IKKE? Den proisraelske organisasjonen MIFF mener dette innlegget fra Elisabeth Norheim (t.h) er en trussel, og at hun oppfordrer til vold mot Israel-venner. Norheim avviser at hun har truet noen, og mener organisasjonen feiltolker henne med vilje. Foto: Privat/Arne Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et Facebook-innlegg i går kveld kom PR-rådgiver Elisabeth Norheim med en kraftsalve mot den Israel-vennlige organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF):

«De svina i MIFF rykker inn annonser i flere riksmedier for å sverte Gilbert - en lege som på frivillig basis redder liv dag og natt i Gaza. Hva feiler folk? Dere er virkelig Satans barn slik dere holder på.»

- Barnemordere I meldingen, som MIFF har tolket som en drapstrussel, skriver Norheim følgende:

«Kom an venner - la oss plukke de ned en etter en. Its on og de skal ALDRI slippe unna. Hver og en av dere er fra og med i dag personlig ansvarlig for hvert eneste barn dere dreper. For det er akkuart det dere er. Barnemordere.»

Til Dagbladet forklarer hun innlegget, og at det slett ikke kan tolkes som en drapstrussel.

- Jeg har vært på ferie i to uker og har sett all den propagandaen MIFF har spydd ut på nettet. Det har provosert meg. Det toppet seg da de satte inn en annonse for å sverte lege Mads Gilbert som jobber natt og dag frivillig for å redde livene til folk som er i Gaza, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer