– Dere fikk meg til å gjøre det

Hatet «rike unger» og «svikefulle sjarlataner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har funnet et selvmordsbrev der Cho Seung-hui forteller at han hater «rike unger» og «svikefulle sjarlataner», melder NTB.

Ifølge TV-selskapet ABC News fant politiet det flere sider lange selvmordsbrevet på hybelen til 23-åringen.

- Forfulgte kvinner

En politikilde sier at Cho skal ha oppført seg merkelig den siste tiden.

– Han viste en voldelig og avvikende oppførsel, blant annet forfulgte han flere kvinner og satte fyr på en hybel inne på internatet, sier en etterforsker ved politiet i Virginia til avisa The Chicago Tribune.

Skrev bekymringsfulle oppgaver 

Også ved universitetet kan de fortelle at Chos oppførsel har ført til bekymring.

Cho, som hadde fordypning i engelsk ved universitetet, leverte oppgaver så bekymringsfulle at han ble henvist til universitetets rådgivningstjeneste.

- Vi var litt bekymret for han, sier Carolyn Rude, professor i engelsk ved universitetet.

- Noen ganger avslører folk noe når de skriver. Men du vet aldri om det handler om kreativitet, eller om de beskriver hendelser. Du vet aldri hvor virkelig det er. Vi passer derfor alltid på å ikke ignorere slike varsler, sier Rude til AP.

Lucinda Roy, leder ved instituttet for skjønnlitteratur, hadde Cho som student. Hun mener også at Cho hadde problemer. Hun forteller at han ble henvist til rådgivning, men hun kunne ikke si noe henvisningen ble fulgt opp.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

DREPTE 32: Cho Seung-hui.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer