Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dere fortjener stor takk og ros

Jens Stoltenberg møtte og hyllet campingheltene på Utvika.

På ettårsdagen for terrorangrepene, møtte statsminister Jens Stoltenberg campingheltene på Utvika. Foto: Kjetil Magne Sørenes
På ettårsdagen for terrorangrepene, møtte statsminister Jens Stoltenberg campingheltene på Utvika. Foto: Kjetil Magne Sørenes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dere fortjener stor takk og ros for det dere gjorde, både dere som var i båtene og dere som var på land.

Det sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han i kveld fikk et tilfeldig, men hjertelig gjensyn med flere Utvika-helter, som hadde valgt å tilbringe ettårsdagen tilbake på Utvika Camping.

Han var raus med klemmer og håndtrykk, og lot seg fotografere av flere før det bar videre til Utøya for å legge ned krans. Men får han dro, lovet han at de nok ville sees igjen:

- Jeg kommer tilbake, for å sjekke at det er pent og ryddig i campingvognene, spøkte han idét han gikk.

Heder og ære Blant dem som fikk takk og ros av Stoltenberg, var Hege Dalen (44) og Torill Hansen (39). De berget Elisabeth Dreyer Sidselrud (23), som også møtte statsministeren, sammen med kjæresten Martin Christiansen (23), også han en Utøya-overlevende.

- Vi setter stor pris på den takknemligheten som Stoltenberg viser oss. Men det viktigse for oss, er å være her sammen med de vi reddet, sier Dalen til Dagbladet.

På spørsmål fra Stoltenberg bekreftet de fire at de hadde funnet sammen etter 22. juli. Til Dagbladet forteller Hege Dalen (44) at de først fikk en lang e-post fra Elisabeth, og at de siden har holdt kontakten, stort sett gjennom Facebook.

- Det har betydd mye for oss, sier Dalen.

- Fint å se Til Dagbladet forteller Jens Stoltenberg at han syns det er fint å se vennskapsbåndene som har oppstådt mellom Utvika-heltene og de Utøya-overlevende de berget.

- De har fått mye fortjent heder, og jeg har møtt de frivillige flere ganger. Men det er spesielt å møte dem på en dag som denne. Det er klart, sier han.

Enkelte av de heltene understreket at også Stoltenberg fortjener ros, for måten han har håndtert 22. juli som statsminister.

- Det er mange som har gjort en god jobb og fortjener ros. Men jeg var ikke her den natta, svarte han. 

 

 

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media