- Dere gjør en dårlig jobb

Regjeringen Bondevik markerer sin ettårsdag i dag uten å vekke begeistring hos velgerne. Hele 49 prosent mener regjeringen gjør en dårlig jobb. Bare 6 prosent mener den gjør en god jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv regjeringspartienes egne velgere er langt fra fornøyd med innsatsen.

Dagbladet offentliggjør i dag en MMI-undersøkelse som ikke er noen hyggelig bursdagshilsen til regjeringen. Nesten halvparten av velgerne i denne målingen mener at regjeringen gjør en dårlig jobb.

Selv om tallgrunnlaget for de enkelte partier blir relativt lite, ser vi interessante tendenser i undersøkelsen.

Mager trøst

Også regjeringspartienes egne velgere virker lite imponert over Bondevik-regjeringens innsats. Bare en av tre KrF-velgere i målingen mener at regjeringen gjør en god jobb. En mager trøst får være at mer enn annenhver KrF-velger mener den gjør en middels jobb. Denne lunkne begeistringen er kanskje ikke så overraskende på bakgrunn av den uro og misnøye som rapporteres fra KrF-ordførere som strever med kommuneøkonomien.

Statsminister Kjell Magne Bondevik hadde ønsket seg en hyggeligere bursdagshilsen fra velgerne, men avviser at regjeringssamarbeidet med Høyre er negativt for ham og KrF.

- Vi skulle selvsagt gjerne sett at enda flere velgere hadde ment at regjeringen gjør en god jobb. Men ut fra det bildet som opposisjonen og store deler av mediene tegnet i forbindelse med statsbudsjettet, får vi ta det som positivt at nesten halvparten av landets velgere mener vi gjør en middels eller god jobb, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer