Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dere har masse våpen i Norge

«Norges farligste fange» forteller om møtet med den terrorfengslede 29-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Møtet i Pristina i sommer, dit den nå terrorsiktede norsk-pakistanske 29-åringen reiste bare to dager etter arrestasjonen i Tyskland, står sentralt i PSTs etterforskning.

Norsk politi skal etter det Dagbladet.no efarer være svært interessert i møttet mellom de to.

Likevel er ikke Dobroshi avhørt om møtet.

- Nei, nei, nei. Jeg er på ferie med min familie. Men om de er interessert, så kan de komme, så vil jeg fortelle om alt vi snakket om, om jijitsu, sier Dobroshi på telefon til Dagbladet.no.

Princ Dobroshi er tidligere blitt omtalt som Norges farligste fange.

Sonet sammen

Han ble løslatt i januar i fjor etter å ha sonet mindre enn to tredeler av dommen på 14 års fengsel for smugling av 5,4 kilo heroin. Dobroshi skal ha blitt nær venn av 29-åringen under soningen i Ringerike fengsel, der de begge sonet.

Etter løslatelsen dro Dobroshi hjem til Pristina i Kosovo.

«NORGES FARLIGSTE»: 
- Du vet, jeg var ingen «angel», men jeg er ikke den mannen som politiet og ikke minst media har framstilt meg som, sa Dobroshi til Dagbladet for noen år siden. I sommer fikk han besøk av den terrorsiktede 29-åringen hjemme i Pristina. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
«NORGES FARLIGSTE»: - Du vet, jeg var ingen «angel», men jeg er ikke den mannen som politiet og ikke minst media har framstilt meg som, sa Dobroshi til Dagbladet for noen år siden. I sommer fikk han besøk av den terrorsiktede 29-åringen hjemme i Pristina. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Der ble han i juni besøkt av 29-åringen.

- Han lovte i fengsel å komme å besøke meg. Han kom, han sov her en natt og han reiste tilbake neste morgen, sier Dobroshi.

- Hva gjorde han der?

- Han kom og besøkte meg tilfeldig. Jeg trodde han ville bli noen dager og se fjellene her nede, men han hadde dårlig tid og dro hjem igjen etter en dag, sier Dobroshi.

- Hva snakket dere om?

- Vi snakket om familie. Han snakket om at han trente sport, jiujitsu.

- Var han hos deg for å kjøpe våpen?

- I Norge driver dere hele tiden med propaganda, jeg er dritt lei, jeg er så trøtt av dere. Jeg vet ikke hva norsk politi driver med.... For meg spiller det ingen rolle.

image: - Dere har masse våpen i Norge

- Masse våpen i Norge

Han ler av spekulasjonene om at 29-åringen skulle ha vært i Kosovo for å kjøpe våpen, bare få dager etter at han ble arrestert i Tyskland med manualer til panservernraketter.

- Han trenger ikke komme til Kosovo for å kjøpe våpen. Han trenger ikke det. I Norge... dere har masse våpen der. Jeg husker veldig godt fra da jeg var i fengsel i Norge, hvor mange ganger har ikke våpen blitt stjålet fra militære kaserner der. Hvis han ville ha våpen, kunne han fått det der. I Kosovo har vi bare pistoler, maksimum Kalashnikov, sier Dobroshi.

Selv tror ikke den narkodømte kosovoalbaneren noe på at hans tidligere soningsfelle skal ha planlagt terroraksjoner i Oslo, slik norsk politi mener det er skjellig grunn til å mistenke.

- At han skulle angripe den israelske og amerikanske ambassaden... Det er bare tull, vær så snill, det er bare tull.