- Dere har tre dager på å legge ned våpnene

Regjeringen prøver å få kontroll i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fra i dag har UIC-islamistene ( Union of Islamic Courts) og andre bevæpnede tre dager på seg til å legge ned våpnene frivillig. Etter det vil regjeringsstyrker gjennomføre tvangs-avvæpning, sier statsminister Ali Mohamed Gedi, melder nyhetsbyrået AP.

Selv om UIC har mistet kontrollen de hadde over landet, er de fortsatt aktive. De har lovet å drive en geriljakrigføring, og en bombe nær et hotell i Mogadishu viser at UIC-styrkene fortsatt er tilstede. En kvinne mistet livet i bombeangrepet.

Det er en uke siden regjeringsstyrkene, med solid hjelp fra etiopiske styrker, jagde UIC-styrkene ut fra Mogadishu. Men byens innbyggere har liten tro på at dette betyr stabilitet, de tror at stabilitet bare kan oppnås med hjelp fra internasjonale fredsbevarende styrker.

Somalia har ikke hatt et velfungerende styre siden krigsherrer kastet diktatoren Mohamed Siad Barre i 1991. Overgangsregjeringen som nå sitter med makten ble formet, med hjelp fra FN, for to år siden, men har hatt liten reel makt.

Fredsbevarende styrker

Somaliere har liten tro på at overgangsregjeringen som for inntil ti dager siden bare hadde kontroll over en by, etter at UIC siden juni hadde tatt kontroll over store deler av landet, vil greie å skape stabilitet. Og det var først og fremst de etiopiske styrkene som sørget for at UIC tapte kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer