- Dere kommer til å angre

Putin advarer Tyrkia.

ADVARTE TYRKIA: Den russiske presidenten Vladimir Putin holdt en pressekonferanse i dag, hvor han advarte Tyrkia om at de kommer til å angre på nedskytingen av det russiske jagerflyet i forrige uke. Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA / NTB scanpix
ADVARTE TYRKIA: Den russiske presidenten Vladimir Putin holdt en pressekonferanse i dag, hvor han advarte Tyrkia om at de kommer til å angre på nedskytingen av det russiske jagerflyet i forrige uke. Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russiske president Vladimir Putin holdt i dag en TV-sendt tale, hvor han advarte Tyrkia om konsekvense etter at de skjøt ned ett russisk jagerfly i forrige uke.

- Vi vil minne dem på hva de gjorde, de kommer til å angre mer enn én gang, sa han i talen til den russiske befolkningen, ifølge BBC.

- Hvis noen tror at Russland bare vil reagere ved å innføre handelssanksjoner, tar de grundig feil, sa Putin, som beskriver nedskytingen som en «grusom krigsforbrytelse».

- Støtter IS Russland har allerede annonsert flere sanksjoner mot landet, blant annet et forbud mot import av tyrkiske grønnsaker, frukt og noen andre matvarer. I tillegg får ikke russere lenger lov til å reise på pakketur til Tyrkia

I den direktesendte talen beskyldte den russiske presidenten - igjen - Tyrkia for  skjult støtte til terrororganisasjonen IS. Han har tidligere beskyldt dem for å skyte ned flyene for å beskytte IS' oljeindustri.

- Vi har grunn til å tro at avgjørelsen om å skyte ned flyet vårt kom i stand grunnet et ønske om å beskytte oljeforsyningslinjene til tyrkisk territorium, sa Putin på en pressekonferanse i Paris i dag tidligere denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer