LØGNER: USAs utenriksminister John Kerry mener russiske ledere flere ganger for han om russiske styrker i Øst-Ukraina. Her er Kerry i samtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tidligere i vinter. Foto: Jim Watson/AFP
LØGNER: USAs utenriksminister John Kerry mener russiske ledere flere ganger for han om russiske styrker i Øst-Ukraina. Her er Kerry i samtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tidligere i vinter. Foto: Jim Watson/AFPVis mer

- Dere lyver om Ukraina

John Kerry mener russiske ledere har løyet ham opp i ansiktet ved å nekte for at russiske styrker er i Øst-Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminsiter John Kerry mener den russiske propagandaen den siste tiden har et omfang som minner om den kalde krigen.

- De har gjentatt løgnene rett opp i ansiktet mitt ved flere anledninger, sa Kerry under en høring i det amerikanske Senatet i går.

Øke økonomisk støtte Han ønsket ikke å ta stilling til hvorvidt USA bør levere tunge våpen til den ukrainske hæren. Men han oppfordret USA og resten av verden til å øke den økonomiske støtten til Ukraina.

Skape demokrati
- Det er ikke godt nok at president Petro Porosjenko kommer hit og mottar stående ovasjoner. Vi må også gi ham de midlene han trenger for å skape det demokratiet han ønsker å skape, sa den amerikanske utenriksministeren. (NTB)