SPIONERT PÅ:  NSA fikk i 2010 godkjennelse fra Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) til å overvåke partiet til Indias nåværende statsminister Narendra Modi. Foto: Altaf Qadri / AP Photo / NTB Scanpix
SPIONERT PÅ: NSA fikk i 2010 godkjennelse fra Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) til å overvåke partiet til Indias nåværende statsminister Narendra Modi. Foto: Altaf Qadri / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Dere må love at dette aldri skjer igjen

USA kalt inn på teppet etter ny NSA-skandale i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye dokumenter fra Edward Snowden viste at den indiske statsministerens politiske parti var på lista over godkjente spionmål for NSA.

Dette er langt fra første gang det har kommet avsløringer om NSA-spionasjone i India, og indiske politikere krever nå svar.

Krever svar
Under tidligere NSA-avsløringer har det kommet fra at Indias FN-delegasjon i New York og den indiske ambassaden i Washington har blitt overvåket. Nå er det altså det det politiske partiet Bharatiya Janata Party (BJP), som statsminister Narendra Modi tilhører, som har blitt avslørt som spionmål.

Det skal ifølge Snowden-dokumentene, som ble presentert i Washington Post, ha skjedd i 2010, da Narendra var opposisjonspolitiker.

- Vi har sagt at vi forventer et svar og et løfte om at dette ikke skjer igjen, sier en anonym kilde i utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Overvåket flere partier
Det indiske partiet var ifølge Times of India ett av seks partier verden rundt som ble valgt ut til overvåkning. De andre fem er ifølge avisen Amal i Libanon, som har påståtte linker til Hizbollah, Bolivian Continental Coordinator of VeneZuela, Egyptian Muslim Brotherhood, Egypt National Salvation Front og Pakistan People's Party.

BJP overtok regjeringsmakten i India etter valget i år.

• Les også: Overvåket 122 statsledere