- Dere så dere ut de unge jentene fordi de var mindreårige og sårbare

Sju menn dømt til livstid for overgrep i Storbritannia.

LIVSTID: De sju mennene er dømt for voldtekt av mindreårige, trafficking og planlegging av prostitusjon. Foto: Thames Valley Police / AP Photo
LIVSTID: De sju mennene er dømt for voldtekt av mindreårige, trafficking og planlegging av prostitusjon. Foto: Thames Valley Police / AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sju år hadde de de sju mennene en overgrepsring i Oxford-området i Storbritannia. Etter å ha blitt funnet skyldige i mai, ble de i går dømt til livstid for organisering av prostitusjon, voldtekt og trafficking, skriver britiske Telegraph.

- Dette er seksuelle forbrytelser av aller verste sort. Hvert offer ble groomet, tvunget og truet, sa dommer Peter Rook i retten.

- Dere så dere ut de unge jentene fordi de var sårbare, mindreårige og ute av kontroll.

De to brødrene Akhtar Dogar (32) og Anjum Dogar (31) ble begge dømt til minimum 17 år i fengsel. 38 år gamle Mohammed Karrar ble dømt for 18 ulike lovbrudd, blant annet voldtekt av et barn, og havner bak lås og slå i minst 20 år. Broren hans Bassam Karrar (34) må sitte inne i minst 15 år.

Kamar Jamil (27) må sone i minimum 12 år, men Assad Hussain (32) og Zeeshan Ahmed (28) begge fikk sju år i fengsel da de ble funnet skyldige i seksuelle aktiviteter med et barn.

Fikk heroin Flere av ofrene til de sju mennene var barn som bodde i fosterhjem eller på institusjoner. Den yngste var bare 11 år gammel.

De dømte mennene fikk ifølge dommeren jentene til å tro at de var forelsket i dem, før de begynte å utnytte dem. De fikk heroin sprøytet inn i seg, og ble tvunget til prostitusjon.

I retten vitnet flere av ofrene bak en gardin, av redsel for å måtte se sine overgripere. En av jentene, som bare var 12 år da overgrepene startet, valgte imidlertid å se mennene mens hun vitnet.

- Jeg er her for å fortelle min historie og å være vitne til at menneskene som misbrukte meg blir funnet skyldige, sa jenta, som fra 2004 til 2007 ble voldtatt gjentatte ganger og solgt for sex.

En annen jente fortalte om hvordan hun ble tvunget til å ta en ulovlig abort på stuegulvet i et hus i Reading da hun bare var 12 år gammel.

Forsøkte be om hjelp Under rettssaken har både sosialhelsetjenesten i Oxfordshire og politiet i Thames Valley fått kraftig kritikk for å ikke ha hjulpet jentene tidligere, selv om de flere ganger skal ha forsøkt å varsle om overgrepene.

- Enhver politimann med litt selvrespekt ville ha sett at noe var galt. Hvis du plukker opp en jente som er full av blåmerker og brennmerker fra sigaretter, er noe grunnleggende galt. Voksne bør gjøre jobben sin, det er ikke opp til et barn, sa en av jentene som ved flere ganger forsøkte å kontakte politiet.

En annen av jentene fortalte at hun ringte politiet da hun var 14 og hun ved en anledning innså at hun befant seg i en leilighet med 11 menn som ville ha sex med henne.

- Vi er utrolig lei oss for at vi ikke var i stand til å stoppe dette tidligere, sa Joanna Simons, sjef i fylkeskommunen, til jentene.